Home » D:News » Un tablou necunoscut de Jackson Pollock, descoperit în Bulgaria

Un tablou necunoscut de Jackson Pollock, descoperit în Bulgaria

Un tablou necunoscut de Jackson Pollock, descoperit în Bulgaria
Jackson Pollock, 1953. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.03.2023

Un tablou necunoscut anterior al celebrului artist american Jackson Pollock a fost descoperit în Bulgaria de poliția care investighează contrabandişti internaționali de artă, au declarat oficialii.

Lucrarea ar putea avea o valoare de până la 50 de milioane de euro (54 de milioane de dolari), a precizat Radioul Național Bulgar, citând experți.

Mai multe persoane, inclusiv cetăţeni bulgari, au fost arestate în cadrul operaţiunii internaţionale, a informat recent agenţia de stat BTA. Raportul nu a oferit o descriere a picturii sau alte detalii despre lucrare.

Pollock, o figură majoră a mișcării expresioniste abstracte din anii ’40 și ’50, era cunoscut pentru tehnica sa de a turna, „picura” vopsea pe pânze mari. El a murit în 1956.

Citește continuarea pe Curatorial.ro!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase