Home » D:News » Un australian a găsit o bucată de aur de 2,6 kilograme

Un australian a găsit o bucată de aur de 2,6 kilograme

Un australian a găsit o bucată de aur de 2,6 kilograme
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.03.2023

Un căutător de aur din Australia a făcut o descoperire rară. A găsit o bucată de aur care cântărește 2,6 kilograme și care valorează peste 150.000 de dolari americani.

Un australian dotat cu un detector de metale pentru amatori a dat lovitura, găsind o piatră de 4,6 kg care conținea aur în valoare de 160.000 de dolari. Aurul din interior cântărea 2,6 kilograme, a stabilit un specialist, potrivit BBC.

Bărbatul a făcut descoperirea în Victoria, regiunea preferată a căutătorilor de aur din anii 1800.

Australia deține cele mai mari rezerve de aur din lume

Darren Kamp, care a evaluat și a cumpărat bucata de aur, a declarat că este cea mai mare pe care a văzut-o în cei 43 de ani de carieră.

„Am fost pur și simplu uimit… Este o descoperire unică în viață”, a declarat el.

Deși astfel de descoperiri sunt rare, se estimează că Australia deține cele mai mari rezerve de aur din lume. Cele mai mari pepite din lume au fost găsite în Australia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase