Home » D:News » Amendă pentru operatorul feroviar al Franței după ce un tren a „tăiat în două” o pisică

Amendă pentru operatorul feroviar al Franței după ce un tren a „tăiat în două” o pisică

Amendă pentru operatorul feroviar al Franței după ce un tren a „tăiat în două” o pisică
Gara Montparnasse din Paris. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.07.2023

Un tribunal francez a găsit operatorul feroviar național vinovat de neglijență după ce un tren care pornea a trecut peste o pisică ascunsă pe șine. Moartea lui Neko l-a lăsat pe ministrul de interne „șocat”.

Moartea pisicii, numită Neko – care înseamnă „pisică” în japoneză – în ianuarie, în gara Montparnasse din Paris, a provocat indignare, iar ministrul de interne, Gérald Darmanin, s-a declarat „deosebit de șocat”.

Pasagerii Georgia și fiica ei de 15 ani, Melaina, au declarat că animalul lor de companie a scăpat din geanta de voiaj și a dispărut sub un tren de mare viteză în timp ce se pregătea să plece din Paris spre Bordeaux, în sud-vestul Franței, cu 800 de pasageri la bord, potrivit The Guardian.

„Am văzut-o tăiată în două”

După 20 de minute în care au încercat să convingă personalul să o salveze, trenul a plecat, omorând pisica.

„Am văzut-o tăiată în două„, a povestit Melaina la vremea respectivă pentru asociația 30 Million Friends. „Ne-au spus că nu era problema lor, că era doar o pisică și că ar fi trebuit să o ținem în lesă”.

SNCF le-a oferit proprietarilor pisicii un bilet gratuit spre Bordeaux drept compensație.

Acuzația permite o amendă de până la 75.000 de euro

Asociația a depus o plângere pentru „abuzuri grave și cruzime care au dus la moartea unui animal”.

Această acuzație permite o amendă de până la 75.000 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani, dar, în acest caz, un tribunal din Paris a amendat SNCF cu 1.000 de euro pentru „neglijență”, hotărând că uciderea animalului a fost cauzată „involuntar”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase