Home » Natură » Misterioasa pisică-vulpe corsicană este o specie unică

Misterioasa pisică-vulpe corsicană este o specie unică

Misterioasa pisică-vulpe corsicană este o specie unică
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.03.2023

O specie greu de găsit de „pisică-vulpe” dungată, cunoscută mai mult de păstorii corsicani, este într-adevăr o specie specifică insulei franceze mediteraneene, a anunțat Biroul Francez pentru Biodiversitate (OFB).

O nouă analiză „a dezvăluit o tulpină genetică unică pentru pisicile sălbatice”, găsite în pădurile izolate din nordul insulei franceze Corsica, a confirmat OFB, potrivit Phys.org.

Eșantionarea genetică distinge în mod clar pisicile cu coadă inelată din Corsica de felinele din pădurile continentale și de pisicile domestice. Deși seamănă în unele privințe cu pisicile de casă, pisica-vulpe și câștigat numele datorită lungimii sale de 90 de centimetri de la cap la coadă, cât și cozii sale distincte, cu vârful negru și cu inele.

Specia de pisică-vulpe a fost descoperită într-un coteț de găini

Alte caracteristici distinctive includ dungile de pe labele din față, labele din spate „foarte întunecate” și burta roșcată. Blana densă și mătăsoasă este un repelent natural pentru purici, căpușe și păduchi.

Această felină discretă a devenit în cele din urmă parte a unui efort de cercetare, după ce una a fost capturată în mod neașteptat într-un coteț de găini în 2008.

Mult timp a făcut parte din folclorul local.

O parte din mitologia ciobănească

„Pisica-vulpe face parte din mitologia noastră ciobănească. Din generație în generație, ciobanii povesteau despre cum pisicile de pădure atacau ugerele oilor și ale caprelor lor”, a declarat Carlu-Antone Cecchini pentru AFP, în 2019, șeful misiunii privind pisicile de pădure din cadrul Oficiului Național de Vânătoare și Faună Sălbatică, care acum face parte din OFB.

Descoperirea unei linii genetice unice este un pas esențial pentru asigurarea și conservarea corespunzătoare a speciilor pe cale de dispariție.

Vă mai recomandăm și: 

Imagini rare cu o pisică sălbatică ce traversează un pârâu într-o pădure din Munții Apuseni

Cum a ajuns o pisică Sfinx să fie tatuată?

Cea mai morocănoasă pisică din lume trăiește pe Muntele Everest

Câte dintre plantele și animalele din SUA sunt în pericol de dispariție?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase