Home » D:News » Italia, destinația turistică cea mai afectată de prețurile mari

Italia, destinația turistică cea mai afectată de prețurile mari

Italia, destinația turistică cea mai afectată de prețurile mari
Caniculă la Roma, 19 iulie 2023. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 31.07.2023

Prețurile mari influențează turismul, Italia fiind mai afectată decât Franța, Grecia și Spania. Agenția ANSA menționează „o țeapă” de 3,9 miliarde de euro pentru turismul italian.

În luna iunie a acestui an, Italia a înregistrat o creștere a prețurilor strâns legate de turism mai mare decât concurenții săi europeni tradiționali, potrivit sondajelor Demoskopika, pe care agenția ANSA le publică în avans.

În special, creșterea a fost înregistrată în serviciile de transport, cu +9,9% în Italia, față de +6% în Franța, +1,4% în Grecia, în timp ce Spania are o scădere semnificativă -16,1%.

Cazarea și alimentele, cele mai scumpe în Italia

De asemenea, mai mult decât semnificativă este creșterea accelerată a prețurilor la serviciile de cazare și alimentație publică (+7,5%), față de Franța (+5,6%), Grecia (+5,7%) și Spania (+6%).

În fine, domeniul care cuprinde serviciile recreative și culturale, respectiv muzee, parcuri de distracții, evenimente culturale, constituie o excepție, Italia înregistrând o creștere de 3,6% mai mare decât Grecia (+3,3%), dar mai mică decât Franța (+4,8%) și Spania (+4%).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase