Home » Știință » Prima prăbușire de OZN s-ar fi întâmplat în Italia, nu în SUA, susține un cercetător

Prima prăbușire de OZN s-ar fi întâmplat în Italia, nu în SUA, susține un cercetător

Foto: Shutterstock
Publicat: 24.07.2023

Prima prăbușire a unui OZN a avut loc în Italia, în 1933, în timpul domniei lui Benito Mussolini, a susținut cercetătorul italian Roberto Pinotti. Pinotti a vorbit cu jurnaliștii de la tabloidul britanic Daily Mail și chiar a împărtășit dovezi pentru a-și susține afirmațiile.

Dacă afirmațiile lui Pinotti sunt veridice, atunci impun o schimbare a înregistrărilor istorice, care spun că incidentul din 1947 de la Roswell, New Mexico (SUA), ar fi fost prima prăbușire a unui OZN. Pinotti este președintele Centrului Național Ufologic din Italia, iar cercetările sale au fost întâmpinate cu scepticism chiar și în Italia.

Pinotti și colegul său au lucrat pentru a afla mai multe despre accidentul din 1933 din Lombardia și au primit câteva „documente secrete originale” despre acesta în 1996. Documentele le-au fost trimise cercetătorilor de către o sursă neidentificată care a pretins că le-a moștenit de la o rudă care a trăit în acea perioadă și făcea parte din departamentul secret înființat de Mussolini pentru a studia farfuria zburătoare.

Când ar fi avut loc, de fapt, prima prăbușire a unui OZN?

Documentele prezentate de Pinotti includ două telegrame trimise în 1933. Una cere „tăcere absolută” cu privire la „presupusa aterizare pe pământ național a aeronavelor necunoscute”. Cealaltă îi amenință cu arestare și cu pedepse pe jurnaliștii care vor include știri despre originea și natura aeronavei.

Ambele telegrame ar fi fost trimise la ordinele personale ale lui II Duce, nimeni altul decât însuși Mussolini. Un alt document primit de Pinotti este despre „Gabinetto RS/33”, un departament misterios pe care dictatorul l-ar fi înființat pentru a recupera și a studia epava navei spațiale, scrie Interesting Engineering.

Pinotti și mulți alții cred că Guglielmo Marconi, inventatorul radioului, a fost șeful RS/33, dar alți cercetători nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

Ce documente a prezentat cercetătorul pentru a-și susține afirmațiile?

Documentele includ și memorii scrise de mână care au o schiță și o descriere a OZN-ului cu hublouri pe lateral. Pinotti a susținut că epava a fost depozitată la o unitate de avioane din afara Magenta, un oraș satelit al lui Milano.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, forțele Aliate au bombardat Italia, dar unitatea de avioane le-a supraviețuit raidurilor și a fost păzită de trupele Aliate.

Această relatare este ciudat de asemănătoare cu cea făcută de David Grusch, avertizor de integritate de la Pentagon, care a susținut recent că agenții Oficiului pentru Servicii Strategice, o fostă agenție de informații din SUA, au recuperat o navă cu aspect de clopot din Magenta în 1944.

Pinotti, care are documentele care ar putea dovedi existența OZN-ului, le-a verificat cu un expert criminalist care a confirmat că hârtia și cerneala sunt într-adevăr din acea epocă. Telegramele nu au fost testate.

Într-o întorsătură de situație recentă, guvernul SUA a decis să fie mai deschis cu privire la presupusele apariții de OZN-uri și să înființeze All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) pentru a investiga fenomenele anormale neidentificate (UAP), aceasta fiind terminologia folosită pentru a cuprinde fenomenele anormale observate în aer, pe mare sau pe uscat.

Departamentul de Apărare al SUA a negat afirmațiile referitoare la o potențială recuperare a unui OZN prăbușit.

Vă recomandăm să citiți și:

Una dintre cele mai vechi dovezi ale vieții menestrelilor din perioada medievală

Caracatițele continuă să uimească! Își modifică ARN-ul la contactul cu frigul

Musculițele de oțet mor mai repede dacă văd alți indivizi ai speciei morți

Ce-i omoară pe oamenii care fac nopți albe? Lipsa somnului nu are nimic de-a face

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase