Home » D:News » Biserica Catolică va beatifica o familie poloneză, inclusiv un nou-născut, ucisă de naziști

Biserica Catolică va beatifica o familie poloneză, inclusiv un nou-născut, ucisă de naziști

Biserica Catolică va beatifica o familie poloneză, inclusiv un nou-născut, ucisă de naziști
Familia Ulma, 1943. Sursa foto: Domeniu Public
Publicat: 10.09.2023

Biserica Catolică va beatifica o familie poloneză, inclusiv un nou-născut, ucisă de naziști pentru că ascundea evrei. Familia era compusă din cei doi părinți și șapte copii.

Cei nouă polonezi vor fi beatificați duminică la Markowa, în Polonia, a anunțat Vaticanul, potrivit CNN.

Jozef și Wiktoria Ulma și copiii lor au fost uciși de naziști în martie 1944 pentru că au adăpostit o familie de evrei. Mama a născut chiar în momentul în care a fost ucisă, au anunțat reprezentanții bisericii. Ceilalți copii ai soților Ulma aveau vârste cuprinse între 18 luni și 7 ani, potrivit Vaticanului.

Familia a fost ucisă pentru că a adăpostit evrei

Familia Ulma a fost ucisă pentru că a adăpostit o familie de evrei timp de 18 luni, potrivit documentelor justificative care însoțesc beatificarea. Familia evreiască a fost și ea ucisă de naziști.

Este pentru prima dată când o întreagă familie va fi ridicată la rangul de sfânt, a precizat biroul de presă al Vaticanului. Trupurile familiei au fost exhumate pentru ceremonie și vor fi reînhumate după beatificare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase