Home » D:News » Cu cât s-a vândut racheta lui Novak Djokovic de la triumful istoric de la Roland Garros 2016?

Cu cât s-a vândut racheta lui Novak Djokovic de la triumful istoric de la Roland Garros 2016?

Cu cât s-a vândut racheta lui Novak Djokovic de la triumful istoric de la Roland Garros 2016?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.12.2023

Novak Djokovic, obișnuit să bată recorduri, este din nou protagonist indirect la încă unul. Racheta cu care a câștigat meciul din finala Roland Garros 2016 a fost vândută la licitație pe un site de specialitate, la peste 100.000 de dolari.

După ce a câștigat turneul de la Wimbledon din 2015 urmat de triumful de la US Open 2015, Djokovic a început sezonul 2016 prin câștigarea Openului Australiei, iar înaintea Openului Franței avea din nou obiectivul de a câștiga pentru prima dată trofeul parizian, al cărui finală a jucat-o de mai multe ori.

În 2016, Rafael Nadal, s-a retras din turneu înainte de meciul din turul al treilea, iar sârbul a profitat de această șansă.

Sârbul și-a aruncat racheta în mulțime

L-a învins pe Andy Murray în finală, câștigând cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

De bucurie, sârbul și-a aruncat racheta în mulțime imediat după ce a trasat o inimă pe zgura pariziană. O fană norocoasă, Abby, a prins racheta și, 7 ani mai târziu, a decis să o vândă.

Ea a scos-o la licitație la SCP Auctions, cu o ofertă minimă stabilită la 10.000 de dolari. 23 de persoane s-au luptat pentru această piesă de muzeu, iar oferta câștigătoare a ajuns la 107.482 de dolari, acesta fiind cel mai mare preț plătit vreodată pentru o rachetă de tenis.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase