Home » D:News » Cariera glorioasă a lui Rafael Nadal, transformată în poveste pentru copii

Cariera glorioasă a lui Rafael Nadal, transformată în poveste pentru copii

Cariera glorioasă a lui Rafael Nadal, transformată în poveste pentru copii
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.11.2023

Lunga și glorioasa carieră a spaniolului Rafael Nadal va fi subiectul unei cărți de povești ilustrate pentru copii, în limba spaniolă, din seria „Pequeño y Grande”, o serie care prezintă copilăria și carierele unor personalități faimoase și modul în care acestea și-au realizat visele.

Nadal, care apare pe coperta cărții, este portretizat în mai multe feluri începând de la primii săi pași în carieră, când era antrenat de unchiul său Toni Nadal, și până când a ridicat primul său trofeu de Grand Slam, la Roland Garros.

Cartea este clasificată și recomandată pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani și aprofundează, de asemenea, viața lui Nadal în afara terenului, unde se luptă cu propriile temeri.

Rafael Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam

Producătorul seriei, Alba Editorial, notează că Nadal este o „referință excelentă” pentru tânăra generație. Cartea lui Nadal a fost scrisă de María Isabel Sánchez Vegara și ilustrată de Ro Ledesma.

„Poveștile sunt scrise cu texte rimate și însoțite de ilustrații frumoase. Concepută pentru fete și băieți cu vârste începând cu 5 sau 6 ani, fiecare carte este ilustrată de un artist diferit. Poveștile încep întotdeauna cu un copil care are un vis. Obiectivul este de a le arăta noi referințe, figuri inspiratoare cu care se pot identifica.”

Unul dintre cei mai mari jucători de tenis

Rafael Nadal a câștigat 22 de titluri de Grand Slam, dintre care 14 pe zgura roșie de la Roland Garros. El a câștigat peste 30 de titluri de Masters și a câștigat peste 100 de milioane de dolari în premii în bani în cariera sa.

Spaniolul este considerat unul dintre cei mai mari jucători de tenis care au pus vreodată mâna pe o rachetă și chiar și după un 2023 turbulent, moștenirea sa este solidificată. Aflat în prezent într-o pauză din cauza unei accidentări, Nadal este așteptat să revină în acțiune la Australian Open 2024.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase