Home » D:News » O fostă jurnalistă din Rusia nu e lăsată să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile din 2024

O fostă jurnalistă din Rusia nu e lăsată să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile din 2024

O fostă jurnalistă din Rusia nu e lăsată să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile din 2024
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25.12.2023

Fosta jurnalistă de televiziune Ekaterina Duntsova a fost împiedicată să candideze împotriva preşedintelui Vladimir Putin la alegerile din martie 2024 din cauza unor „greşeli” în cererea sa de înregistrare în cursa electorală, a anunţat echipa sa de campanie pe Telegram.

Măsura a fost luată la doar trei zile după ce Duntsova, în vârstă de 40 de ani, a depus o cerere la comisia electorală pentru a fi înregistrată ca şi candidat. Ea plănuia să candideze împotriva lui Putin, având ca obiective încheiere a războiului din Ucraina şi de eliberare a prizonierilor politici.

O înregistrare video postată de un canal de ştiri rusesc a arătat o şedinţă a comisiei electorale centrale, în cadrul căreia membrii acesteia au votat în unanimitate pentru a nu permite candidatura lui Duntsova, relatează Reuters.

Nimeni din opoziţie nu va fi lăsat să se lupte cu Vladimir Putin

Eliminarea Ekaterinei Duntsova de pe liste e considerată de criticii Administraţiei de la Moscova ca o dovadă că nimeni din opoziţie nu va fi lăsat să se lupte cu Putin în primele alegeri prezidenţiale de când a început războiul din Ucraina. Aceştia consideră că este un proces fals cu un singur rezultat posibil.

Kremlinul spune că Putin va câştiga pentru că se bucură de sprijin în întreaga societate, cu de aproximativ 80% în sondajele de opinie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase