Home » D:News » Nepotul lui John F. Kennedy va candida la alegerile prezidențiale din SUA din 2024

Nepotul lui John F. Kennedy va candida la alegerile prezidențiale din SUA din 2024

Nepotul lui John F. Kennedy va candida la alegerile prezidențiale din SUA din 2024
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.10.2023

Robert F. Kennedy Jr va candida drept independent la alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor. El a strâns contribuții financiare de ordinul milioanelor de dolari și vrea să obțină voturi de la susținătorii principalilor candidați, Joe Biden și Donald Trump, potrivit Reuters.

Robert F. Kennedy Jr, avocat de mediu, activist anti-vaccin și fiu al fostului senator, a anunțat luni, la Philadelphia, că renunță la candidatura la președinție din partea Partidului Democrat pentru a candida ca independent.

Kennedy a încercat să se prezinte ca un unificator și o voce pentru alegătorii care s-au săturat de diviziunile provocate de marile teme și de principalele partide.

„Oamenii mă opresc peste tot, în aeroporturi, hoteluri și pe stradă”

„Oamenii mă opresc peste tot, în aeroporturi, hoteluri și pe stradă. Și îmi amintesc că această țară este pregătită pentru o schimbare care va face istorie… Mă aflu astăzi aici pentru a mă declara candidat independent”, a declarat Kennedy în fața unei mulțimi de câteva sute de persoane.

American Values 2024, o organizație care îl susține pe candidat, a strâns 17 milioane de dolari, a declarat co-fondatorul Tony Lyons pentru Reuters. Este o creștere față de cele aproximativ 10 milioane de dolari anunțate în iulie. Lyons se așteaptă la încă 10 milioane de dolari după anunțul privind candidatura.

Anunțul lui Kennedy complică o cursă prezidențială deja dificilă

Anunțul lui Kennedy complică o cursă prezidențială în care se preconizează o competiție între actualul președinte, democratul Joe Biden, și fostul președinte, republicanul Donald Trump. Chiar dacă nu este cotat cu șanse reale, Robert F. Kennedy Jr ar putea lua voturi din ambele tabere, încurcându-i pe principalii competitori.

Frații săi, Kerry Kennedy, Rory Kennedy și Joseph Kennedy II, au denunțat luni candidatura.

„Bobby poate că are același nume ca tatăl nostru, dar nu împărtășește aceleași valori, aceeași viziune sau aceeași judecată. Anunțul de astăzi este profund trist pentru noi”, au scris cei trei într-un comunicat.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase