Home » D:News » Un magazin din Elveția a anunțat că nu mai închiriază schiuri și sănii clienților evrei

Un magazin din Elveția a anunțat că nu mai închiriază schiuri și sănii clienților evrei

Un magazin din Elveția a anunțat că nu mai închiriază schiuri și sănii clienților evrei
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.02.2024

Un magazin din Elveția a anunțat prin intermediul unui afiș din vitrină că nu mai închiriază schiuri și sănii clienților evrei. Poliția a început o anchetă. Din cauza reacțiilor publice, proprietarii magazinului au retras mesajul și au prezentat scuze.

Mesajul tradus în ebraică a apărut într-un magazin din celebra stațiune Davos, potrivit BBC. Cu ajutorul afișului, clienții erau informați că, din cauza unor incidente, inclusiv furturi, „nu mai închiriem echipament sportiv fraților noștri evrei”.

Ulterior, magazinul s-a confruntat cu numeroase proteste, inclusiv din partea primarului din Davos. „Toate formele de antisemitism, rasism și discriminare trebuie condamnate. Acest lucru nu este de Davos”, a transmis primarul Philipp Wilhelm.

Managerul magazinului a recunoscut că mesajul a fost „prost formulat”

Managerul magazinului a prezentat scuze și a recunoscut că mesajul a fost „prost formulat”. Clienții evrei au fost și sunt bineveniți, a transmis el.

Poliția elvețiană a deschis o anchetă, iar Federația Elvețiană a Comunităților Evreiești intenționează să înceapă o acțiune în justiție.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase