Home » D:News » Arabia Saudită și-a lansat oficial candidatura pentru Cupa Mondială de fotbal din 2034

Arabia Saudită și-a lansat oficial candidatura pentru Cupa Mondială de fotbal din 2034

Arabia Saudită și-a lansat oficial candidatura pentru Cupa Mondială de fotbal din 2034
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.03.2024

Arabia Saudită, singura pretendentă la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, și-a lansat oficial candidatura pentru acest turneu.

Regatul Saudit a devenit singurul ofertant în octombrie, când Australia s-a retras din cursă cu câteva ore înainte de termenul limită al FIFA pentru declarațiile de interes, scrie BBC.

Un congres FIFA va confirma gazda Cupei Mondiale în cursul acestui an.

„Am făcut progrese fără precedent”

Președintele Federației de Fotbal din Arabia Saudită, Yasser Al Misehal, a declarat că această candidatură este posibilă doar datorită „transformării rapide” a țării.

„Am făcut progrese fără precedent atât în jocul masculin, cât și în cel feminin, iar candidatura noastră este o invitație deschisă către lume să ni se alăture în această călătorie interesantă”, a arătat Yasser Al Misehal.

Arabia Saudită a investit 5 miliarde de lire sterline în sport

În ciuda faptului că este singurul ofertant, regulamentele FIFA impun ca Arabia Saudită, dincolo de candidatură, să depună o ofertă oficială pentru organizarea turneului final.

Arabia Saudită a investit aproximativ 5 miliarde de lire sterline în sport din 2021, când prințul moștenitor a făcut din acest domeniu o parte esențială a strategiei sale de diversificare a economiei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase