Home » D:News » Prima mașină electrică de la Xiaomi, expusă în mai multe magazine din China

Prima mașină electrică de la Xiaomi, expusă în mai multe magazine din China

Prima mașină electrică de la Xiaomi, expusă în mai multe magazine din China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.03.2024

Prima mașină electrică a companiei Xiaomi este expusă începând de luni în mai multe showroomuri din China. Prețul va fi anunțat peste câteva zile. Ulterior, compania cunoscută pentru telefoanele sale, va prelua primele comenzi.

CEO-ul Xiaomi a declarat că primul vehicul electric al companiei sale își propune să fie „cel mai frumos, cel mai ușor de condus și cea mai inteligentă mașină”, potrivit Reuters. Primul model, numit Speed Ultra 7 (SU7) va avea un preț sub 500.000 de yuani (69.424 dolari), a anunțat producătorul chinez de electronice.

Catalogul cu prețuri va fi lansat ulterior și vor fi primite primele comenzi. SU7 va fi scos la vânzare în două versiuni, una cu o autonomie de până la 668 km cu o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km.

SU7 folosește o tehnologie de „motor super electric”

Gigantul tehnologic chinez Xiaomi anunță că SU7 folosește o tehnologie de „motor super electric”, care este capabilă să accelereze mai repede decât unele vehicule electrice ale mărcilor celebre. De asemenea mașina va folosi în premieră unele sisteme de partajare a informațiilor cu telefonul și va avea dispozitive inteligente.

Al cincilea producător de smartphone-uri din China spune că are 59 de magazine în 29 de orașe din țară pentru a prelua comenzi. SU7 va fi produs de o unitate a producătorului auto de stat BAIC Group la o fabrică din Beijing, care poate fabrica până la 200.000 de vehicule pe an. Xiaomi își propune să devină unul dintre primii cinci producători de mașini din lume și va investi 10 miliarde de dolari în afacerile sale cu vehicule în următorii 10 ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase