Home » D:News » Zaharul, indiciu al vietii extraterestre

Zaharul, indiciu al vietii extraterestre

Zaharul, indiciu al vietii extraterestre
Publicat: 26.11.2008
Cercetatorii au detectat intr-o regiune a galaxiei in care planetele locuibile ar putea exista, o molecula de zahar care mareste simtitor sansele identificarii unor forme de viata extraterestra.

O echipa internationala de cercetatori s-a reunit in Franta pentru a detecta cu ajutorul radio-telescopului IRAM, molecula despre care se presupune ca exista intr-o regiune a spatiului unde iau nastere stelele uriase, aflate la 26 000 de ani-lumina de Pamant. Molecula, denumita glicolaldeida, a fost detectata anterior in centrul galaxiei noastre, unde conditiile sunt extreme in comparatie cu alte zone. Descoperirea zaharidului departe de centrul galactic, sugereaza ca productia acestui ingredient-cheie al vietii ar putea fi raspandit in toata galaxia. Pentru cercetatorii aflati in cautarea vietii extraterestre aceasta descoperire constituie o incurajare, deoarece o larga raspandire a moleculelor inseamna marirea sanselor indentificarii altor forme de viata in zonele in care planete asemanatoare Pamantului ar putea exista.

“Este o descoperire importanta, deoarece este pentru prima data cand glicolaldehida, un zaharid de baza, a fost descoperita intr-o regiune in care se formeaza noi stele si unde planetele ar putea indeplini conditiile pentru a gazdui viata”, declara Dr. Serena Viti, unul dintre autorii studiului.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase