Home » Advertorial » Top 5 beneficii ale trackerelor de fitness în timpul pandemiei

Top 5 beneficii ale trackerelor de fitness în timpul pandemiei

Top 5 beneficii ale trackerelor de fitness în timpul pandemiei
Credit foto: John Arano, Unsplash
Publicat: 13.05.2021

Fără îndoială că inactivitatea poate duce la o serie de probleme de sănătate și personale, inclusiv creșterea în greutate, apariția bolilor cronice și acute și chiar o productivitate scăzută în școală, muncă și viața de zi cu zi. În schimb, activitatea constantă poate preveni și poate chiar inversa multe dintre aceste probleme.

Deplasarea – mergând, alergând, chiar agitându-vă pe scaun, vă poate ajuta să îmbunătățiți sănătatea generală a unei persoane. În timp ce toți suntem distanțați social din cauza pandemiei COVID-19, o brățară de fitness (denumită și tracker) ne poate ajuta cu toții să rămânem pe drumul cel bun cu obiectivele noastre de fitness. Ca să nu mai vorbim de faptul că activitatea fizică moderată este un stimulent imunitar excelent împotriva bolilor și a virușilor.

Trackerele de fitness sunt o modalitate populară de a vă urmări progresul. În funcție de tracker, acestea pot urmări pașii, caloriile, distanța parcursă, aportul caloric și chiar ritmul cardiac și somnul. Unele oferă chiar și urmărire GPS pentru a vă mapa distanța și ritmul. În timp ce o bratara fitness poate părea o investiție inutilă pentru cei care au deja un stimulent atletic, ele pot fi „fantoma” cu care să concurați de-a lungul timpului.

Responsabilitate personală – Cu excepția cazului în care aplicația corespunzătoare pe care o utilizați cu fitness tracker-ul dvs. nu încurajează utilizarea rețelelor sociale, singura persoană împotriva căreia concurați cu adevărat sunteți dumneavoastră! Brățările de fitness vă urmăresc obiectivele și progresul, încurajându-vă psihologic să faceți mai mulți pași decât ați făcut ieri; să alergați mai repede decât ați făcut-o ieri; pentru a susține acel ritm cardiac de vârf doar puțin mai mult pentru acel antrenament intens la intervale. Cercetările arată că purtarea unui fitness tracker – chiar dacă este doar un pedometru de bază – poate crește nivelul de activitate al unui utilizator cu 30%.

Obiective personalizate – Poate că sunteți un alergător pasionat care face 5 km regulat, dar căutați să intrați într-o cursă de 10k și, în cele din urmă, un semimaraton? Poate că nu v-ați mai dus la o plimbare prin cartier de când ați terminat facultatea. Oricum, majoritatea instrumentelor de fitness au antrenamente, sfaturi și obiective realiste pe care vi le puteți stabili. Este logic, înainte de a alerga la jumătate de maraton, că puteți, cel puțin, să alergați 5k și 10k. Dacă doriți să alergați un 5k, dar ați fost lipit de canapea până acum, există programe care vă pot ajuta să treceți de la canapea-la-5k în doar 8 săptămâni, nicio problemă!

Totul despre tine! – Hai sa recunoastem; există o mulțime de anxietate în jurul mersului la sală. Indiferent dacă faceți sport regulat sau nu v-ați antrenat de ceva vreme, mersul la sală poate fi deranjant pentru mulți oameni. „Fac asta corect? Mă urmăresc? Mă fac de râs?” sunt toate întrebări cu care ne-am confruntat mulți dintre noi într-un moment sau altul. Trackerele de fitness, pe de altă parte, sunt o „cârjă” – nu în rău, ci în sensul că vă puteți baza pe ele și le puteți adapta pentru a vă asigura că lucrează pentru dvs. Fie că vă decideți să vă antrenați acasă, în parc sau la sală, fitness tracker-ul și locul în care vă aflați în obiectivele dvs. poate servi ca un lucru excelent pe care să vă concentrați atunci când vă lovesc emoțiile.

Motivație financiară – Multe modele de fitness trackers au un preț considerabil. Pentru mulți, acest lucru poate fi abrupt pentru o mică brățară care vă înfășoară încheietura mâinii și afișează informații pe care majoritatea sportivilor nu trebuie să le cunoască pentru a-i motiva la antrenament. Dar aceasta face parte din încurajarea psihologică. Dacă tot cheltuiți bani pe ea, măcar să o folosiți în avantajul dvs.

Instrument de scădere în greutate actualizat – Deoarece sunteți ocupat să încercați să vă bateți și să vă păstrați recordurile personale, este posibil să nu observați nici măcar câștigurile (sau bine, pierderile) pe care le obțineți în obiectivul dvs. de greutate. Indiferent dacă vă vedeți nivelurile de activitate, observați dacă vă aflați în zona corectă a ritmului cardiac și comparați cu greutatea pe cântar după câteva săptămâni, puteți determina dacă sunteți sau nu pe drumul cel bun față de greutatea dorită.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase