Home » Advertorial » Păstrarea produselor cosmetice în frigider: corect sau greșit?

Păstrarea produselor cosmetice în frigider: corect sau greșit?

Păstrarea produselor cosmetice în frigider: corect sau greșit?
Credit foto: Pexels
Publicat: 31.08.2021

Cu temperaturile ridicate nocturne, este posibil să te trezești cu fața mai umflată decât de obicei și să te gândești dacă nu cumva e mai bine să îți pui cosmeticele în frigider pentru a le spori efectul de răcire și decongestionare. Chiar și așa-numitul „beauty fridge”, mini-frigiderele exclusive pentru depozitarea produselor cosmetice, sunt foarte la modă, dar este cu adevărat necesar să facem acest lucru?

Sandra Burgos, director al departamentului de cercetare de la Clinique, recomandă acest lucru, deoarece „schimbările bruște de temperatură pot provoca modificări ale ingredientelor și ale caracteristicilor produselor cosmetice. Din acest motiv, dacă nu este specificat, este mai bine să păstrați produsele cosmetice în condiții de temperatură stabilă”.

Frigider Emag vezi cele mai noi oferte

În primul rând, trebuie să verificați ambalajul dacă există specificații privind conservarea sau recomandarea de utilizare a produsului. Dacă nu, expertul subliniază că, „în termeni generali”, cea mai bună practică este păstrarea produselor cosmetice „într-un loc răcoros și uscat, departe de sursele de căldură și lumină directă”.

În orice caz, Burgos subliniază că efectul rece în sine „ajută la activarea circulației sanguine, decongestionează și are proprietăți antiinflamatorii”. Și, în plus, în perioadele cele mai fierbinți, cum ar fi vara, „senzația de prospețime este foarte plăcută și răcoritoare”. Expertul subliniază că, dacă alegem să le ținem în frigider, „trebuie să le păstrăm întotdeauna în interior și să le scoatem doar pentru utilizare”.

Produsele cosmetice durează mai mult în frigider?

Ceea ce trebuie de asemenea demontat este mitul conform căruia produsele cosmetice din frigider durează mai mult: „Cel mai bun lucru de făcut este să ne îndrumăm după data cumpărării produsului și să nu avem încredere că îi extindem utilizarea, dacă l-am depozitat în frigider”.

Trebuie avut în vedere faptul că aplicarea unei creme expirate sau cu formula modificată poate provoca „iritații ale pielii, cum ar fi roșeață sau mâncărime”, spune directoarea de la Clinique.

Un alt sfat pentru conservarea corectă a produselor de înfrumusețare este de a evita lumina directă a soarelui sau expunerea la căldură pentru o lungă perioadă de timp: „Atât lumina, cât și soarele sunt factori care pot determina modificarea produsului cosmetic în formula sa și deteriorarea produsului”.

De aceea, amintiți-vă că, dacă nu există o altă indicație pe ambalaj, cel mai bine este să ne păstrăm produsele cosmetice într-un loc răcoros și uscat și fără lumina directă a soarelui sau a luminii.

Ce produse cosmetice trebuie păstrate în frigider?

Trebuie să depozităm la rece, în special acele produse fabricate din ingrediente naturale, deși aproape toate produsele cosmetice își extind viața utilă, deoarece conțin ingrediente active care pot fi deteriorate dacă sunt depozitate la temperatura camerei. Depozitarea unor produse cosmetice în frigider le poate face mai eficiente și vom beneficia și de senzația plăcută pe care prospețimea o produce pe piele.

Frigider side-by-side, online

– Produse cu ingrediente active: Produsele de îngrijire a pielii cu o concentrație ridicată de ingrediente active precum vitamina C sau retinolul tind să se descompună atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui și la căldură. Este recomandabil să păstrați aceste ingrediente într-un loc răcoros și întunecat.

– Măști: indiferent care este scopul măștii, răcoritoare, strângere, anti-îmbătrânire… depozitarea măștilor de față în frigider le va spori beneficiile.

– Balsamuri pentru buze: nu este necesar să le păstrați la frigider pe tot parcursul anului, dar când vine vara, poate fi foarte bine să le puneți la rece pentru a preveni topirea acestora.

– Contururile de ochi: toate cremele care au un efect decongestionant și care urmează să elimine pungile și cearcănele vor funcționa mult mai bine dacă sunt reci.

– Toner: dacă îl folosiți proaspăt din frigider, veți simți același efect pe care îl are apa rece pe față dimineața.

– Machiaj: unele dintre produsele tale de machiaj vor aprecia dacă le păstrezi reci. De exemplu, creionul de ochi va realiza o linie mai precisă, iar rujurile sau oja vor dura mai mult.

– Parfum: da, chiar și parfumul câștigă dacă îl păstrezi la frigider, deoarece aroma sa va fi mai intensă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase