Home » Advertorial » Ce este un televizor QLED?

Ce este un televizor QLED?

Ce este un televizor QLED?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.12.2021

Te-ai întrebat vreodată ce este un televizor QLED și cum funcționează? Lasă-ne să analizăm pentru tine această tehnologie revoluționară de imagine.

Ce este un televizor QLED? Ce este punctul cuantic?

Un televizor QLED este un televizor bazat pe puncte cuantice, iar acest material este ceea ce face televizoarele QLED diferite de televizoarele convenționale.

Deci, ce este punctul cuantic?

Punctele cuantice sunt materiale semiconductoare ultra-subțiri, la scară nanometrică. Aceste puncte produc culori diferite de lumină în funcție de dimensiunea particulelor: cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât culoarea este mai roșie și cu cât dimensiunea este mai mică, cu atât culoarea este mai albastră. Ele sunt capabile să emită lumină colorată cu precizie, deoarece dimensiunile particulelor sunt ajustate la viteze de nivel cuantic, rezultând emisii de lumină precise și eficiente. Eficiența de luminanță mai mare produce schimbări uriașe în calitatea generală a imaginii.

Ce este atât de special la televizoarele QLED?

Televizoarele QLED profită de numeroasele caracteristici unice pe care le oferă tehnologia Quantum dot, cum ar fi „luminozitatea ridicată”. Luminanța se referă la luminozitatea unui ecran, care este un factor important care afectează alte elemente ale calității imaginii. În primul rând, raportul de contrast este îmbunătățit în mod natural atunci când luminozitatea este mai mare. Atunci când redarea luminoasă și întunecată a videoclipurilor și imaginilor poate fi exprimată pe scară largă, este cunoscută ca HDR (gamă dinamică înaltă). Acest HDR, care este o componentă esențială a calității imaginii, este îmbunătățit și mai mult pentru a oferi imagini bogate și clare.

Acum, să aruncăm o privire la modul în care toate acestea afectează culoarea.

Efectul luciului asupra calității generale a culorii este simplu. De exemplu, în spectrul de culoare roșie există o gamă de roșu aprins și închis, dar televizoarele QLED exprimă mai bine această gamă de culori. Această tehnologie unică QLED, împreună cu alte tehnologii de implementare negru, cum ar fi Direct Full Array, oferă o calitate complet diferită a imaginii și o experiență de vizionare mai realistă în comparație cu televizoarele non-QLED.

QLED vs OLED. Care este diferența?

Odată cu apariția televizoarelor QLED, mulți oameni sunt interesați de ceea ce le face diferite de OLED-uri. Totul se reduce la diferite principii tehnologice. Televizoarele QLED folosesc puncte cuantice care sunt anorganice, durabile, stabile și permit culori și luminozitate excelente. Între timp, televizoarele OLED folosesc un material organic care le face susceptibile la reținerea imaginii.

Deoarece televizoarele nu sunt înlocuite frecvent, ar trebui să te gândești cu atenție dacă există factori care ar putea duce la regret după cumpărare. După cum am menționat mai devreme, televizoarele OLED nu pot evita marcarea ecranului din cauza naturii afișajelor lor organice auto-iluminate.

Dacă te gândești la imagini care sunt afișate frecvent, cum ar fi siglele programelor TV, acestea se află în aceeași zonă fixă ​​pentru o anumită perioadă de timp. Afișarea în mod repetat a aceluiași logo în același loc este suficientă pentru ca acest efect să apară. Televizoarele QLED au avantajul de a afișa conținut pentru perioade lungi de timp, fără a fi nevoie să îți faci griji cu privire la marcarea ecranului, permițând o durată de viață mai lungă a televizorului.

Unul dintre cele mai importante aspecte de știut despre QLED este că este o tehnologie de ecran care este folosită (aproape) exclusiv pentru TV Samsung. vei găsi unele televizoare cu eticheta QLED de la alte mărci de televizoare, dar cele mai multe sunt vândute de Samsung – cel puțin deocamdată.

Veți găsi această tehnologie QLED în unele dintre cele mai recente și mai bune TV Samsung 8K, inclusiv TV Samsung Q800T și TV Samsung Q950TS. Cu toate acestea, majoritatea QLED-urilor disponibile astăzi pe piață sunt încă televizoare 4K.

Televizoarele Samsung QLED pretind că au cele mai luminoase și mai precise imagini colorate posibile, care, prin urmare, funcționează cu tot felul de conținut în toate tipurile de condiții de iluminare. Într-o anumită măsură, aceste afirmații sunt adevărate. Evoluțiile pe care Samsung le-a făcut în ultimii ani în îmbunătățirea panourilor QLED au făcut ca unele televizoare de ultimă generație să fie incredibile, cum ar fi TV Samsung Q95T QLED.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase