Home » Advertorial » Ioana Puiu și postările care trezesc emoție și bucurie prin originalitate

Ioana Puiu și postările care trezesc emoție și bucurie prin originalitate

Ioana Puiu și postările care trezesc emoție și bucurie prin originalitate
Activitatea Ioanei nu se reduce doar la a posta fotografii și animații drăgălașe
Publicat: 24.03.2022

O părere împământenită este aceea că ar fi foarte ușor să devii un influencer cunoscut și că nu îți trebuie vreun talent deosebit. Realitatea este însă una cu totul diferită, pentru că este complicat să ajungi să ai un cont popular, cu mulți urmăritori. Talentul și creativitatea joacă un rol foarte important, bineînțeles, însă nu trebuie să omitem efortul susținut, pentru că nu este de ajuns să faci câteva poze cu telefonul, pe care le urci apoi, fără modificări, în platforma preferată. De la conturarea inițială a conceptului, până la găsirea garderobei potrivite pentru punerea în scenă, tot procesul este unul anevoios, complex, necesitând mult timp, fiind apoi urmat de realizarea propriu-zisă a cadrului și, tot înainte de publicare, de editarea și adăugarea ultimelor retușuri.

Ioana Puiu a reușit să se exprime liber pe Instagram unde și-a creat un stil vizual caracteristic care reflectă într-o mare măsură personalitatea naturală a creatoarei, un stil care nu de puține ori a fost caracterizat ca fiind un univers al basmelor, adevărate povești care prind viață fie sub formă de imagini sau mici animații înduioșătoare, ambele formate fiind un rezultat al pasiunii pentru audio și video al autoarei.

Prezența fresh în peisajul social media românesc și conținutul deosebit care inspiră privitorul sunt, fără îndoială, motivele centrale pentru care Ioana Puiu a fost remarcată încă de la început și pentru care numărul urmăritorilor a crescut așa de repede. Ioana ne-a destăinuit faptul că pasiunea pentru domeniul foto/video i-a fost insuflată de pe băncile facultății, acela fiind locul unde a deprins rapid cum să editeze, să ajusteze prin mici retușuri și să-și exprime creativitatea într-un mod original, dar, totodată, foarte personal.

Activitatea Ioanei nu se reduce doar la a posta fotografii și animații drăgălașe, ci și la numeroase postări prin care își învață urmăritorii trucuri legate de editarea imaginilor și de Instagram, expunând o parte din secretele care îi îngăduie să folosească telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a realiza compozițiile atât de apreciate de urmăritori.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Îți aducem la cunoștință pe această cale că în clipa în care vei cumpăra un model de ASUS Vivobook Pro 14X OLED obții, automat, acces gratuit timp de 3 luni la cunoscuta suită Adobe Creative Cloud, o colecție software cu peste 20 de aplicații foarte populare în rândul creatorilor de conținut, plus 100 GB de spațiu în cloud, suficient pentru a salva proiectele la care lucrezi.

În această perioadă are loc și campania Părerea ta contează prin care li se oferă tuturor celor care trimit o scurtă recenzie a produsului pe una dintre platformele participante un an de extindere gratuită a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase