Home » Advertorial » Robot de bucătărie vs. chopper: care este diferența?

Robot de bucătărie vs. chopper: care este diferența?

Robot de bucătărie vs. chopper: care este diferența?
Sursa foto: Jason Briscoe/Unsplash
Publicat: 30.06.2022

Unii oameni vă vor spune să învățați pur și simplu să folosiți un cuțit și nu veți avea nevoie de toate aceste gadgeturi, și putem vedea adevărul în asta. Cu toate acestea, roboții și chopperele de bucătărie sunt modalități simple și rapide de a pregăti produsele și sunt, în general, instrumente la îndemână pentru a găti sănătos acasă.

Există multe aparate pe care le puteți folosi în bucătărie, cum ar fi storcătoarele, mixerele, roboții de bucătărie și chopperele de alimente, iar uneori poate fi puțin complicat să vă dați seama pentru ce este destinat fiecare produs și care este cel mai bun pentru treaba pe care o faceți. Am decis să aruncăm o privire mai atentă.

Iată o comparație rapidă între roboții de bucătărie și chopperele de alimente și cum să le folosiți.

Robotul de bucătărie

Mărime: Mare

Lame: Lame și discuri interschimbabile

Cel mai bun pentru: Frământare, tocare, mărunțire, feliere, măcinare, răzuire, piure

Nu sunt bune pentru: Fluide și substanțe cremoase (smoothie-uri etc.)

Deși este mare și voluminos, vechiul robot de bucătărie încă merge bine și ne ajută să terminăm rapid cu încărcătura săptămânală de legume. Roboții de bucătărie sunt extrem de versatile și pot rapid să macine, să mărunțească, să taie, să felieze și să facă piure aproape orice fel de alimente.

Un robot de bucătărie folosește discuri și lame interschimbabile în loc de o lamă fixă, ceea ce îl face capabil să facă o varietate de sarcini. Funcțiile normale ale unui robot de bucătărie sunt:

  • amestecarea și frământarea aluaturilor
  • tocarea, mărunțirea și felierea legumelor
  • măcinarea lucrurilor (cum ar fi carnea și nucile)
  • răzuirea brânzei sau a legumelor
  • prepararea piureului

Dacă nu aveți aptitudini culinare avansate, veți putea folosi în principal robotul de bucătărie pentru lucrurile de bază, cum ar fi tăierea și mărunțirea legumelor și, ocazional, prepararea pâinii.

Roboții de bucătărie sunt similari cu mixerele în multe privințe, cu excepția faptului că mixerele au o lamă fixă și necesită un fel de lichid pentru a procesa alimentele. Blenderele ar fi opțiunea preferată pentru lichide și substanțe cremoase, cum ar fi smoothie-uri, milkshake-uri, supe, sosuri, etc.

Chopperul

Dimensiune: Mică

Lame: Mai multe lame fixe ascuțite

Cel mai bun pentru: Mici, sarcini de rutină de tăiere

Nu sunt bune pentru: Pregătirea pâinii, patiserie, sarcini mai mari de feliere, tăierea nucilor (discutabil)

Un chopper (care nu este electric) este mult mai mic decât roboții de bucătărie. Aceste aparate nu necesită atât de mult spațiu în bucătărie precum un robot de bucătărie (în funcție de dimensiunea bolului pentru ingrediente al tocătorului de alimente – unele pot fi la fel de mici ca una sau două cești!).

Un chopper are mai multe lame ascuțite și sunt la îndemână pentru sarcinile de rutină de zi cu zi în bucătărie. Ele sunt excelente pentru sarcini mici, cum ar fi tăierea rapidă a câtorva ingrediente pentru a le folosi într-o salată sau un desert (de exemplu, ceapă, avocado, fructe sau nuci).

Tăierea nucilor într-un chopper funcționează bine pentru unele persoane, dar sunt alte multe persoane care preferă să le treacă printr-un robot de bucătărie. Același lucru este valabil pentru multe sarcini majore, cum ar fi prepararea pâinii și a produselor de patiserie, precum și pentru felierea multor legume.

Un chopper este un termen larg pentru tăietori, feliere și tocătoare care, de obicei, nu includ componente motorizate. Aceste tocătoarele de alimente îi permit unui bucătar să taie sau să felieze un singur element împingând sau trăgând de un mâner pentru a trece alimentele prin lamele ascuțite. Aceasta este cea mai mare diferență între robotul de bucătărie și chopper.

Tocătoarele de alimente acordă un control final asupra dimensiunii și formei tăieturii, ceea ce este util pentru multe rețete. Indiferent dacă pregătiți o salată apetisantă sau pregătiți ceapă și ciuperci pentru pizza, tocătoarele de alimente sunt uneltele de bucătărie ideale pentru consistență și control.

Așadar, care este mai bun? Depinde de ceea ce faceți.

Un robot de bucătărie ar fi opțiunea preferată pentru lucrările mari, dar pentru sarcinile mici, de rutină, un chopper va fi suficient.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase