Home » Advertorial » Panicat de cât o să te coste gazul la iarnă? Încearcă încălzirea cu un șemineu sau o sobă premium pe lemne!

Panicat de cât o să te coste gazul la iarnă? Încearcă încălzirea cu un șemineu sau o sobă premium pe lemne!

Panicat de cât o să te coste gazul la iarnă? Încearcă încălzirea cu un șemineu sau o sobă premium pe lemne!
Publicat: 13.01.2023

Acasă este locul unde ar trebui să guverneze buna dispoziție și confortul total, acel sanctuar protectiv în compania familiei sau în brațele persoanei iubite. Elementele care îți pot aduce aceste lucruri în căminul tău sunt reprezentate de către spectaculosul șemineu pe lemne, soba premium sau centrala peleți economică. Aceste dispozitive sunt privite ca alternative ideale la încălzirea costisitoare pe gaz, fiind disponibile într-o gamă largă de modele din oferta unei companii 100% românești de șeminee, cu sediul central la Sibiu și parteneri oficiali peste tot în țară.

Dacă te-ai săturat să plătești sume exorbitante la factura de gaz, alege un șemineu care, pe lângă consumul mic, va marca cu tușe stilate și personalitate, amenajarea și căldura oricărei locuințe care permite instalarea unui coș de fum. Și nu-ți face griji dacă nu știi exact ce dispozitiv se potrivește caminului tău! Meșterii sibieni te vor ajuta să găsești varianta potrivită pentru tine. Aceștia îți pun la dispoziție modele de șeminee în stil modern, rustic sau contemporan pentru o atmosferă dominată de confort caloric și bun gust estetic.

Conform specialiștilor, cele mai solicitate sunt șemineele pe lemne moderne și în special modelele cu sticlă pe colț, potrivite pentru livinguri cu suprafețe mari. Aceste șeminee au focare căptușite cu șamotă, un material care facilitează autocurățarea sticlei. Astfel, șemineul va arăta bine fără prea mari eforturi de întreținere. În cazul în care decizi să montezi șemineul pe același perete pe care se află și televizorul, află că acest lucru este perfect posibil. Pentru camerele de mici dimensiuni, televizorul poate fi amplasat chiar deasupra sau lângă șemineu, fără să fie afectat în vreun fel.

Pentru cei care iubesc lectura și preferă să petreacă timp de calitate, citind, există posibilitatea de a amplasa lângă focarul de șemineu sau ușa sobă, chiar și o bibliotecă. Vei fi pur și simplu încântat de experiența răsfoirii unui roman captivant la căldura șemineului sau sobei cu design spectaculos. Așadar, dacă îți dorești să valorifici spațiul de care dispui, alege un model de șemineu cu spații de depozitare pentru cărți, obiecte decorative, lemne sau obiecte de artă.

În schimb, pentru încălzirea eficientă a mai multor camere din locuință și apă caldă, poți opta pentru un termoșemineu care, pe lângă faptul că va arăta spectaculos, va deține randamentul și caracteristicile de funcționare comparabile cu cele obținute de la o centrală clasică pe gaz. Șemineul de tip centrală oferă un randament superior putând fi conectat la calorifere sau chiar și la sistemul de încălzire din pardoseală.

Chiar dacă designul șemineului este un aspect destul de important, ar trebui să alegi un model confecționat din materiale de calitate superioară și obligatoriu, să apelezi la meșteri experimentați pentru efectuarea montajului și punerea în funcțiune a acestuia, în parametri optimi de funcționare și mai ales, de siguranță.

În plus, este extrem de important să optezi și pentru o variantă de calitate superioară atunci când vorbim despre coșul de fum! Indiferent dacă alegi un șemineu sau o sobă pe lemne, această componentă este esențială pentru evacuarea fumului în condiții optime, dar mai ales pentru o funcționare sigură și eficientă a dispozitivului tău termic.

Așadar, intră chiar acum pe site-ul oficial al meșterilor sibieni și alege șemineul care se potrivește cel mai bine căminului tău! Vei beneficia de transport gratuit și rapid, în maximum 48h de la confirmarea comenzii. Fie că preferi un șemineu clasic pe lemne, un șemineu electric sau o sobă nouă cu aspect rustic, membri echipei te vor ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie. De la produse și componente specifice domeniului termic și până la servicii profesionale de montaj și curățare a coșurilor de fum, ei fac tot, tu pui pe foc!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase