Home » Advertorial » Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi

Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi

Vrei să pregătești produse de patiserie și prăjituri mai sănătoase? Iată ce alternative de ingrediente poți folosi
Credit foto: Montatip Lilitsanong via Unsplash
Publicat: 03.03.2023

Când plănuiți să coaceți ceva delicios precum niște produse de patiserie sau niște prăjituri artizanale, s-ar putea să vă uitați la rețetă și să vă doriți să o faceți puțin mai sănătoasă. În timp ce patiserie înseamnă, de obicei, că faci deserturi dulci care sunt cunoscute ca fiind nesănătoase, nu trebuie să fie așa!

Există multe moduri în care poți lua orice rețetă obișnuită de patiserie sau prăjituri artizanale și să folosești niște înlocuitori sănătoși pentru ingredientele cheie. Înainte de a merge mai departe, este important să rețineți că, deși puteți înlocui unul sau două ingrediente cheie dintr-o rețetă pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, nu este întotdeauna o idee bună să începeți să înlocuiți trei, patru sau cinci ingrediente. Atunci când intrați pe teritoriul înlocuirii mai multor ingrediente, poate că ar fi mai bine să căutați o nouă rețetă mai sănătoasă. Dar, acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire mai atentă la ingredientele pe care le puteți schimba!

Alternative la zahărul alb

Zahărul este văzut în mod obișnuit ca fiind personajul negativ în produsele de patiserie sau în prăjituri artizanale. Deși are un gust atât de delicios, consumul de niveluri ridicate de zahăr poate duce la creșterea în greutate, boli de inimă, diabet și chiar cancer. Așa că este probabil o idee bună să evitați toate aceste riscuri și să căutați o alternativă mai sănătoasă la zahărul alb de copt.

Există două căi pe care le puteți urma atunci când înlocuiți zahărul în produse de patiserie și prăjituri artizanale și anume să alegeți un înlocuitor natural sau unul artificial. Înlocuitorii naturali sunt lucruri precum mierea, siropul de arțar, zahărul de cocos care sunt alimente „reale”. Un substitut artificial mai sănătos ar fi să folosiți ceva precum stevia sau îndulcitori precum zaharină sau aspartam.

Alternative la făina albă

Făina albă pentru toate scopurile este extrem de ușor de folosit, s-ar putea să nu fie cea mai sănătoasă opțiune. Cu toate acestea, există câteva alternative diferite pe care le puteți folosi în locul făinii albe. Cine știe, s-ar putea să vă placă una mai mult decât făina albă!

Făina de migdale

Făina de migdale se obține prin măcinarea migdalelor până la obținerea unei pudre, la fel ca și făina! Acesta este un substitut excelent pentru coacere, deoarece nucile adaugă o mulțime de grăsimi sănătoase, proteine și vitamina E, precum și o cantitate bună de fibre în rețeta ta. Din cauza tuturor grăsimilor adăugate pe care le are făina de migdale, produsele tale de patiserie pot deveni mai groase și puțin grase, așa că cel mai bine este să folosești făina de migdale în lucruri precum negrese sau biscuiți.

Făina de nucă de cocos

Făcută din pulpă de nucă de cocos măcinată și uscată, făina de nucă de cocos este bogată în fibre, proteine și este mai ușor de digerat decât făina albă obișnuită. De asemenea, făina de nucă de cocos convertește zahărul din sânge într-un ritm mai lent, ceea ce o face perfectă pentru diabetici. Făina de nucă de cocos este foarte densă, așa că poate usca produsele de patiserie, așa că amestecați-o cu alte tipuri de făină sau asigurați-vă că adăugați puțin lichid în plus la rețeta dvs.

Idee tort cu ciocolata

Alternative la unt

Untul tinde să aibă o reputație proastă și poate fi principalul motiv pentru care mulți oameni evită să mănânce multe produse de patiserie. Cu toate acestea, există mulți înlocuitori mai sănătoși pe care îi puteți folosi în locul untului și iată câteva pe care ar trebui să le încercați chiar acum.

Sos de mere

Acest înlocuitor al untului, încercat și adevărat, nu numai că nu conține grăsimi și este plin de fibre, dar are și un gust grozav. Înlocuiește untul în preparatele tale de patiserie sau prăjituri artizanale folosind jumătate din cantitatea de sos de mere față de cantitatea de unt cerută (dacă rețeta spune 1 cană de unt, folosește 1/2 cană de sos de mere neîndulcit). Acest lucru este perfect pentru prăjituri artizanale, biscuiți și pâini rapide.

Avocado

Poate sună puțin ciudat să coci cu un avocado, dar te vei bucura că ai făcut-o când rețeta ta va fi mai bogată în fibre și vitaminele K, B, B-5, B-6 și E. Avocado este, de asemenea, perfect pentru aproape orice rețetă de copt, iar aroma sa ușoară nu va interfera prea mult cu produsele tale de patiserie. Folosiți aceeași cantitate de piure de avocado pe care o folosiți pentru unt.

Iaurt grecesc

Pentru o opțiune bogată în proteine, înlocuiți untul cu jumătate din cantitatea de iaurt grecesc. Iaurtul grecesc funcționează foarte bine în prăjituri, pâine și brioșe, deoarece creează o textură catifelată și dă foarte puțină aromă la coacere. Sună destul de ușor pentru un înlocuitor sănătos!

Ulei de nucă de cocos

Deoarece uleiul de nucă de cocos este solid la rece, la fel ca și untul, este un înlocuitor sănătos perfect pentru uleiul de copt. Puteți bate zahărul cu uleiul de nucă de cocos la fel ca și cu untul, făcându-l perfect în biscuiți și prăjituri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase