Home » Advertorial » Topuri damă – cum să le alegi şi să le porţi în funcţie de forma corpului tău

Topuri damă – cum să le alegi şi să le porţi în funcţie de forma corpului tău

Topuri damă – cum să le alegi şi să le porţi în funcţie de forma corpului tău
Publicat: 30.05.2023

Topurile de damă sunt piese vestimentare versatile şi feminine, care pot fi purtate în diferite ocazii şi anotimpuri. Fie că le porți cu o fustă elegantă, cu o pereche de blugi casual sau cu un sacou office, topuri îți oferă o mulțime de posibilități de a-ți exprima stilul și personalitatea. Însă, pentru a arăta cât mai bine este important să ţii cont de forma corpului tău când îl alegi şi îl asortezi. Dacă vrei să afli mai multe informaţii despre cum poţi să îţi pui în valoare siluetă cu ajutorul acestor piese vestimentare atractive, continuă să citeşti!

Alegerea topului dacă ai conformaţia de clepsidră

Dacă ai conformaţia de clepsidra, adică talia subțire și umerii și șoldurile frumos proporționate, poți alege un top care să îți evidențieze atuurile. Iată câteva sfaturi pentru a găsi topul potrivit pentru silueta ta:

Optează pentru topuri damă cu decolteu în V sau rotund, care să îți alungească gâtul și să îți pună în valoare bustul.

Evită topurile prea largi sau prea strâmte, care îţi ascund sau să îți accentuează prea mult talia.

Alege topuri cu croieli simple, fără volane, pliuri sau alte detalii care adaugă volum în zonele pe care vrei să le echilibrezi.

Poți purta topuri cu imprimeuri sau culori vii, dar asigură-te că se potrivesc cu restul ținutei și cu stilul tău personal.

Experimentează cu diferite lungimi de topuri, de la cele scurte care îți lasă talia la vedere, la cele lungi care îți acoperă șoldurile. Vezi ce te avantajează mai mult și ce te face să te simți mai confortabil şi mai încrezătoare.

Alegerea topului dacă ai conformaţia de tip măr

Alegerea topului potrivit este o provocare pentru multe femeile care au conformaţia de tip măr. Acest tip de siluetă se caracterizează prin umeri înguşti, bust mic sau mediu, talie inexistentă şi şolduri proeminente. Pentru a echilibra proporţiile şi a crea iluzia unei talii mai definite, este important să alegi topuri care să îţi pună în valoare bustul şi să îţi alungească trunchiul. Dacă te încadrezi aici, optează pentru:

Topuri cu decolteu în V, bărcuţă sau rotund, care să îţi evidenţieze gâtul şi să îţi ofere un aspect mai feminin. Evită decolteurile pătrate sau drepte, care te vor face să pari mai scurtă şi mai lată.

Topuri cu imprimeuri, culori vii sau detalii interesante în partea de sus, care să atragă atenţia asupra bustului şi a feţei. Evită topurile uni sau închise la culoare, care te vor face să ai un look neatractiv şi banal.

Topurile cu croială lejeră, care să cadă uşor pe corp şi să nu îţi strângă şoldurile. Evită topurile prea strâmte sau prea largi, care te vor face să pari mai plinuţă sau mai slabă decât eşti.

Topuri cu lungimea potrivită, care să se oprească la nivelul soldurilor sau puţin mai jos. Evită topurile prea scurte, care îţi vor tăia silueta în două şi te vor face să pari mai scundă, sau prea lungi, care îţi vor ascunde picioarele şi te vor face să pari mai corpolenă.

Şi, de loc în ultimul rând, asortează topurile cu pantaloni cargo sau fuste cu talie înaltă, care să îţi subţieze talia şi să îţi alungească picioarele. Evită pantalonii sau fustele cu talie joasă, care îţi vor accentua şoldurile şi nu te avantajează.

Alegerea topului dacă ai conformaţia de tip pară

Dacă ai conformaţia de tip pară, adică umerii mai înguști decât șoldurile și talia puțin marcată, poți alege un top care să îți echilibreze silueta și să îți pună în valoare bustul. Iată câteva sfaturi pentru a alege topul potrivit în această situaţie:

Optează pentru topuri cu decolteu în V sau rotund, care să îți alungească gâtul și să îți accentueze zona claviculelor.

Alege topuri cu imprimeuri, culori vii sau detalii interesante în partea de sus, care să atragă atenția asupra feței și a bustului.

Evită topurile prea strâmte sau prea largi, care îţi măresc sau să îți ascund șoldurile. Alege topuri care să urmeze linia corpului și să se oprească la nivelul șoldurilor sau puțin mai jos.

Poți purta și topuri cu volane, pliuri sau alte elemente voluminoase în partea de sus, care îți lărgesc umerii și creează iluzia unei talii mai subțiri.

Asortează topul cu o fustă sau o pereche de pantaloni care să îți subțieze șoldurile și să îți alungească picioarele. Evită fustele sau pantalonii prea largi, prea scurți sau prea strâmți.

Alegerea topului dacă ai conformaţia de tip dreptunghi

Dacă ai conformaţia de tip dreptunghi, înseamnă că umerii, talia şi şoldurile tale au aproximativ aceeaşi lăţime. Pentru a crea iluzia unor forme mai definite, poţi alege topuri care să îţi pună în valoare bustul şi să îţi subţieze talia. Iată câteva sfaturi pentru a alege topul potrivit:

Optează pentru topuri cu decolteu în V sau în U, care să îţi alungească gâtul şi să îţi evidenţieze bustul. Evită topurile cu decolteu rotund sau drept, care te pot face să arăţi mai pătrată.

Alege topuri cu detalii interesante la nivelul bustului, cum ar fi volane, broderii, dantelă sau nasturi. Acestea vor atrage atenţia şi vor crea un efect de volum.

Poartă topuri cu croieli asimetrice, care să echilibreze linia dreaptă a siluetei. De exemplu, poţi purta un top cu un umăr gol sau cu o bază neregulată.

Foloseşte curele subţiri sau centuri pentru a marca talia şi a crea o formă de clepsidră. Poţi purta curele peste topuri largi sau peste cardigane.

Evită topurile prea strâmte sau prea largi, care nu îţi flatează conformaţia. Alege topuri care să îţi urmărească linia corpului, fără să te strângă sau să te facă să pari mai corpolentă.

Alegerea topului dacă ai conformaţia de tip triunghi inversat

Dacă ai conformaţia de tip triunghi inversat, înseamnă că umerii tăi sunt mai laţi decât şoldurile şi talia. Pentru a echilibra această diferenţă, poţi alege topuri care să îţi pună în valoare partea inferioară a corpului şi să îţi atenueze partea superioară. Iată câteva sfaturi pentru a alege topul potrivit:

Evită topurile cu umeri căzuţi, cu volane sau cu detalii voluminoase în zona umerilor. Acestea vor accentua lăţimea umerilor şi vor crea un contrast neplăcut cu şoldurile înguste.

Optează pentru topuri cu decolteu în V sau în U, care îţi alungesc gâtul şi îţi subţiază bustul. Poţi purta şi topuri cu decolteu bărcuţă, dar evită-le cele prea largi sau prea strâmte.

Alege topuri cu croieli asimetrice, care creează o linie ascendentă pe corp şi distrag atenţia de la umeri. De exemplu, poţi purta un top cu un umăr gol sau cu o bretea mai groasă şi una mai subţire.

Orientează-te către topuri cu imprimeuri mici şi discrete, care să nu îţi mărească vizual bustul sau umerii. Poţi purta şi topuri uni, dar evită culorile prea deschise sau prea închise. Cele mai bune sunt culorile medii şi neutre, care se potrivesc cu orice.

Asortează topul cu o fustă sau cu o pereche de pantaloni care să îţi evidenţieze şoldurile şi picioarele. Poţi purta fuste evazate, pantaloni largi sau cu talie înaltă, care creează un efect de clepsidră. Evită fustele sau pantalonii prea strâmţi sau prea scurţi, care subţiază şi mai mult partea inferioară a corpului.

Prin urmare, dacă ştii cum să le alegi şi să le asortezi, topurile damă sunt articole vestimentare versatile, esenţiale în garderoba oricărei femei. Ţine cont de sfaturile de mai sus, alege-le corect în funcţie de forma corpului tău şi de aceste sfaturi simple care te vor ajuta să echilibrezi proporţiile corpului. Nu uita să evidenţiezi zonele pe care vrei să le pui în valoare cu ajutorul decolteurilor şi să ascunzi zonele pe care vrei să le camuflezi cu ajutorul materialelor fluide. De asemenea, combina topurile cu pantaloni sau fuste potrivite pentru silueta ta şi accesorizeaza-ţi ţinută cu bijuterii sau eşarfe pentru un plus de stil.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase