Home » Cultură » O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită după 100 de ani

O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită după 100 de ani

Publicat: 22.02.2015
O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită după 100 de ani
O povestire cu Sherlock Holmes, de Arthur Conan Doyle, a fost descoperită recent în Marea Britanie, la peste 100 de ani după ce a fost scrisă, informează contactmusic.com.

Povestirea, intitulată „Sherlock Homes: Discovering The Border Burghs And, By Deduction, The Brig Bazaar”, ar fi fost scrisă de renumitul prozator britanic în anul 1904, cu scopul de a strânge bani pentru a finanţa renovarea unui pod în oraşul scoţian Selkirk, care fusese avariat de inundaţii.

Povestirea a fost descoperită de Walter Elliot, un pensionar britanic în vârstă de 80 de ani. „Nu am nicio idee dacă a fost publicată vreodată – nu am văzut-o niciodată. Am fost dintotdeauna interesat de istorie, iar familia mea a transmis din generaţie în generaţie volume cu povestiri. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre volumele care au fost transmise în familia mea”, a declarat Walter Elliot pentru tabloidul Daily Mail.

Îndrăgitele povestiri cu Sherlock Holmes au fost de-a lungul anilor adaptate în numeroase lungmetraje, inclusiv un serial TV cu Benedict Cumberbatch şi o franciză cinematografică în care rolul principal este jucat de Robert Downey Jr.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase