Prima pagină Cultura

O povestire cu Sherlock Holmes, considerată pierdută, descoperită după 100 de ani

Florin Bădescu 02.22.2015 | ● Vizualizări: 976

O povestire cu Sherlock Holmes, de Arthur Conan Doyle, a fost descoperită recent în Marea Britanie, la peste 100 de ani după ce a fost scrisă, informează contactmusic.com.

Povestirea, intitulată "Sherlock Homes: Discovering The Border Burghs And, By Deduction, The Brig Bazaar", ar fi fost scrisă de renumitul prozator britanic în anul 1904, cu scopul de a strânge bani pentru a finanţa renovarea unui pod în oraşul scoţian Selkirk, care fusese avariat de inundaţii.

Povestirea a fost descoperită de Walter Elliot, un pensionar britanic în vârstă de 80 de ani. "Nu am nicio idee dacă a fost publicată vreodată - nu am văzut-o niciodată. Am fost dintotdeauna interesat de istorie, iar familia mea a transmis din generaţie în generaţie volume cu povestiri. Bănuiesc că acesta a fost unul dintre volumele care au fost transmise în familia mea", a declarat Walter Elliot pentru tabloidul Daily Mail.

Îndrăgitele povestiri cu Sherlock Holmes au fost de-a lungul anilor adaptate în numeroase lungmetraje, inclusiv un serial TV cu Benedict Cumberbatch şi o franciză cinematografică în care rolul principal este jucat de Robert Downey Jr.