Home » Cultură » Cazul real care ar fi putut inspira marşul ruşinii din „Game of Thrones”. Chinul la care a fost supusă Jane Shore, Cersei din secolul 15 – VIDEO

Cazul real care ar fi putut inspira marşul ruşinii din „Game of Thrones”. Chinul la care a fost supusă Jane Shore, Cersei din secolul 15 – VIDEO

Publicat: 16.06.2015
Multe scene şocante au apărut în cel mai nou episod al serialului "Game of Thrones", dar momentul care i-a lăsat pe toţi uimiţi şi a fost fidel în totalitate cărţii a fost drumul nud al lui Cersei în public.

Acesta nu este doar o reprezentare exactă a evenimentelor descrise în volumul „A Dance with Dragons”, dar seamănă izbitor şi cu un moment istoric care a avut loc în lumea reală spre finele anilor 1400.

Jane Shore era una dintre multele amante ale regelui Edward al IV-lea. După moartea sa şi apoi a fiului său, fratele lui a urcat pe tron sub numele de Richard al III-lea. Richard nu a fost însă atât de impresionat de farmecele lui Shore şi a acuzat-o, alături de alte două persoane, că ar fi desfăşurat activităţi conspirative împotriva sa.

FOTO: Mental Floss/tate.com    FOTO: Mental Floss/tate.com

El a acuzat-o pe femeie că ar fi fost vrăjitoare şi că aceasta ar fi fost vinovată de scolioza de care suferea regele. Cum nu a reuşit să aducă destule dovezi care să îi susţină cazul şi, cel mai probabil, să ducă la execuţia lui Jane Shore, Richard al III-a a fost nevoit să o pedepsească doar pentru „imoralitate”.

Sursă: YouTube

Pentru a se căi pentru păcatele sale, Shore a fost condamnată la penitenţă publică sub forma unui marş prin oraş în timp ce mulţimile o priveau, strigau la ea şi o făceau de ruşine. Shore nu a fost dezbrăcată în totalitate în timpul acestui marş, asemenea lui Cersei, ci a purtat o robă subţire care trebuia îmbrăcată în mod normal ca lenjerie. Alte surse menţionează că Shore era îmbrăcată într-un cearşaf simplu, alb.

FOTO: gameofthrones.wikia.com    FOTO: gameofthrones.wikia.com

Asemenea lui Cersei, Shore a trebuit să îndure pietrele ascuţite ale drumului care i-au rănit picioarele în timpul marşului.

Chinul amantei regelui nu s-a terminat însă atunci când a fost salvată de protectorii ei, aşa cum s-a întâmplat în „Game of Thrones”. Femeia a rămas în închisoarea Ludgate până când unul dintre apropiaţii regelui, Thomas Lynom, s-a îndrăgostit de ea şi i-a cerut mâna.

Prin intermediul lui Lynom, Jane Shore a obţinut iertarea regelui şi a putut să îşi continue viaţa în linişte.

Sursă: Mental Floss

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase