Home » Cultură » COOLTURA de WEEKEND: Mergi întâi la Discotecă, apoi la Film. Punct terminus: Festivalul Cafelei

COOLTURA de WEEKEND: Mergi întâi la Discotecă, apoi la Film. Punct terminus: Festivalul Cafelei

COOLTURA de WEEKEND: Mergi întâi la Discotecă, apoi la Film. Punct terminus: Festivalul Cafelei
Publicat: 06.05.2016
Vineri mergem la Discotecă. Sâmbătă, Liiceanu & Patapievici vorbesc de Cioran.La cinema, rulează filme europene.Ce alegeţi între Lumină şi Cafea? Vă hotărâţi şi poposiţi la Festivalul Spotlight sau la Festivalul Cafelei.Teaser: Avem reportaj despre Alexandru Nicolae, campionul lumii la prăjit cafea.
Dis de dimineaţă, sâmbătă şi duminică, Alexandru Nicolae, Campionul Lumii la prăjit cafea, povesteşte câte-n lună şi în stele (stele de caimac în cafele, desigur!) despre arta lui, la Bucharest Coffee Festival. Citiţi mai jos un reportaj de Eugen Istodor despre Alex Nicolae, campionul.
 
Iată, noi v-am făcut program de distracţie & cooltură în weekend:
 
VINERI
 
Discotecă IX feat. Dana Marijuana @ Club Guesthouse. Iată povestea Danei. Dana Marijuana, rapperiţă care a marcat generaţia Atomic TV: „O poţi auzi pe o piesă de pe primul album al celei mai consistente trupe locale, Black Underground Mafia, apărut pe casetă, în septembrie 1995. Un an mai încolo, Mafia chiar îi dedica o repriză de pe un EP, dedicat şi lui Eazy-E, *Înc-o zi, înc-o poveste*, invitînd-o să-şi cânte numele de scenă. Cea mai importantă rapperiţă de pe scena românească şi-a continuat colaborările, lucrînd împreună cu La Familia, Il-Egal, Loredana sau Anda Adam, pentru a debuta solo în 1999 cu un maxi-single numit *Fii pe fază*. În 2000 i-a apărut primul şi singurul album, iconicul *Cea mai fidelă fată*. Invitatul special al nopţii e 6ase:6ase, artist din prima generaţie post-revoluţionară a hip hop-ului, reprezentant al curentului bucureştean sudist şi colaborator, în trecut, cu B.U.G. Mafia, La Familia, Sişu, Anda Adam, Marijuana. Înainte şi după concert, colectivul DJistic Discotecă se va imersa în muzica locală a glorioşilor ani ’90, accentul fiind pus pe aria hip hop.”
 
SÂMBĂTĂ
 
Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu vorbesc despre „Caietele” lui Emil Cioran, Librăria Humanitas de la Cişmigiu ora 17:00: „Sunt convins ca nimeni, în spaţiul laic al existenţei noastre, nu ne-a fost atât de aproape şi nu ne-a eliberat mai eficace, dinlăuntrul singurătăţilor şi spaimelor lui, de singurătăţile şi spaimele noastre. Dacă ar fi ştiut – când îşi rumega în acest jurnal disperările, mefienţele, dezamăgirile, apetitul şi sila de glorie, tortura plictiselii, bucuria de a trăi şi scârba de semeni – ce mulţime nesfârşită de prieteni se adună la porţile scrisului lui!“, spune Gabriel Liiceanu.
 
Festivalul Filmului European: A început pe 5 mai. Vor fi filme felurite pentru fiecare „retină” de cinefil. Teaser: Sâmbătă, la Cinema Elvira Popescu, la Institutul Francez rulează „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu. Mergeţi la film, e o pildă comică de-un absurd 100 % românesc.
 
Mini-synopsis „Comoara”: Costi, simbriaş la primărie, cu fire calmă şi blajină (personajul e interpretat de Cuzin Toma, cu fizionomia lui omenoasă) e tătă inimos şi-i citeşte copilului seara povestea cu Robin Hood. Un vecin de pe scara de bloc vine val-vârtej şi-l roagă pe Costi să-i împrumute bani. Costi nu poate, are finanţele puse-n ordine. Vecinul revine şi-i spune o legendă la fel de izbutită & născocită ca aventura lui Robin Hood: În satul bunicilor vecinului umbla vorba că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei. Underground, comoara era apărată de mânuţele acaparatoare ale canaliilor comuniste care tocmai veniseră la putere. Ei bine, vecinul îl roagă pe Costi să caute un detector de metale şi dacă sub pământ există avuţia strămoşului, promite să facă bănetul fifty-fifty cu blândul Costi. Costi acceptă târgul.

Citeşte continuarea pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Biblioteca de la Cambridge, templul primelor cărţi din lume – FOTO

                                             Locurile în care ar trebui să nu îţi petreci niciodată vacanţa. Sunt înspăimântătoare – FOTO

                                             EPIC Cine este Gala Galaction? TOP 5

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase