Home » Cultură » Zgârie-norii fără geamuri. Locul care ar fi rezistat unui atac nuclear – FOTO+VIDEO

Zgârie-norii fără geamuri. Locul care ar fi rezistat unui atac nuclear – FOTO+VIDEO

Publicat: 29.05.2016
Long Lines Building are 168 de metri înălţime şi este construit integral din beton monolit placat cu granit. Clădirea este situată la adresa Thomas Street 33 din New York City.

Într-un oraş ca New York, unde clădirile sunt înalte şi tipice, oamenii care trec prin apropierea acestei clădiri ar rămâne uimiţi. Această structură te poate intimida nu din cauza înălţimii sale, ci din cauza aspectului său de fortăreaţă.

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

În afară de câteva deschideri pentru ventilaţie pe părţile laterale, faţadă de beton a clădirii este netedă şi fără măcar o singură fereastră.

Long Lines Building aparţine unei companii de telecomunicaţii multinaţionale AT & T, şi este într-adevăr, o fortăreaţă impenetrabilă. Când a fost construită în 1974, AT & T a cerut arhitectului John Carl Warnecke să proiecteze o structură care ar putea rezista unei explozii nucleare şi care ar proteja oamenii din interior de emisiile nocive, timp de până la două săptămâni după atac. În acel moment, asemenea preocupări nu erau prea rare, iar conducerea AT & T a vrut să fie sigură că echipamentele lor scumpe vor rămane intacte.

Sursa foto:Wally Gobetz/Flickr

Clădirea a fost iniţial construit pentru a găzdui semiconductorii AT & T, întrerupătoarele şi alte echipamente pentru liniile telefonice pe distanţe lungi, de unde a şi provenit numele companiei Long Lines Building. Aceste switch-uri aveau nevoie de un nivel ridicat de securitate, dar şi de spaţiu, astfel încât clădirea este mai înaltă decât înălţimea medie. Fiecare etaj are 6 metri înălţime, astfel încât, chiar dacă clădirea arată ca un turn de 40 de etaje, are de fapt doar 29 de etaje. De asemenea, podelele sunt proiectate să suporte o greutate extrem de mare.

Sursa foto:Bobby “Burning7Chrome” Quine/Panoramio

Clădirea a fost funcţională şi a servit ca spaţiu pentru AT & T până în 1999. După aceea, conducerea AT & T a decis să elibereze clădirea şi să se mute într-un alt bloc la câteva cartiere distanţă. Clădirea este încă utilizată pentru comutări telefonice de către unii operatori locali, iar o parte din spaţiu este utilizat ca un centru de date de înaltă securitate.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm şi aceste articole:
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase