Home » Cultură » De-a lungul istoriei, oamenii au fost convinşi că iadul poate fi accesat din aceste 5 locuri – FOTO

De-a lungul istoriei, oamenii au fost convinşi că iadul poate fi accesat din aceste 5 locuri – FOTO

Publicat: 19.06.2016
Învăţăturile religioase pot varia, dar un concept comun îmbrăţişat de toate credinţele este că sufletele celor care au comis fapte teribile în viaţă vor fi forţate să sufere în viaţa de apoi.

Iad, Hades sau Guinee, numele sunt diferite, dar toate descriu o lumea subterană despre care mulţi cred că poate fi accesată de pe Pământ prin anumite porţi de pe tot globul Pământesc.

Vulcanul Masaya

Sursa foto:versez

În timp ce populaţia aborigenă din Masaya credea că vulcanul conţinea o vrăjitoare sau chiar un zeu în interior, exploratorii spanioli au venit şi au dedus că vulcanul este, de fapt, o poartă spre iad.

Afirmaţiile despre forţele demonice erau atât de puternice, încât în 1529 un calugar pe nume Francisco de Bobadilla a decis o exorcizare a muntelui de foc. El a urcat până la „gura iadului” cu o cruce mare, pentru a scăpa vulcanul de tot răul.

Fengdu, China: Oraşul fantomelor

Sursa foto:commons.wikimedia

Fengdu este cunoscut sub numele de Oraşul fantomelor, deoarece este plin de suflete aflate în drumul lor spre Naraka. Naraka este lumea malefică de sub pământ din mitologia chineză. Străzile sunt decorate cu statui ale fantomelor, demonilor şi fiinţelor mitice care locuiesc în iad, aşteptând să-i tortureze pe cei păcătoşi.

Conform legendei,  morţii trebuie să traverseze podurile de Neajutorare şi să accepte judecata. Apoi, ei trebuie să se confrunte cu oglinda Retribution înainte de a se reîncarna sau de a începe călătoria către tortura necesară pentru a-şi purifica sufletele înainte de a urca de Roata renaşterii.

Purgatoriul lui Sfântul Patrick, Lough Derg, Irlanda

Sursa foto:mapio

Purgatoriul Sfântului Patrick este o mânăstire care a fost fondată în secolul al XV-lea. Se spune că, atunci când sfântul Patrick a vizitat insula, el a primit mesaje de la Iisus despre chinurile iadului. El a fost dus la o peşteră, care conţine o groapă pentru purgatoriu. Atunci, Sf. Patrick a fost bombardat de ”viziuni” despre pedeapsa sufletelor înainte de a li se permite ascensiunea spre cer, precum şi viziuni despre cei duşi în iad la chinul veşnic.

Încă din secolul al 12-lea, Station Island a atras pelerinii catolici care veneau acolo să se roage înainte de a se închide benevol în interiorul peşterii. Peştera a fost închisă în 1632, dar acest lucru nu a oprit catolicii să vină în acest loc şi să se roage în apropierea sitului. Astăzi, pelerinajele sunt permise pe insulă.

Peşterile Mayaşe

Aceste căi navigabile subterane, care curg de-a lungul Americii Centrale şi Mexicului, erau considerate de civilizaţia Maya portaluri ale vechii lumii subterane, numite Xibalba. Peşterile, în mai multe culturi, au fost considerate portaluri care tranzitau literalmente de  la lumina exterioară, spre interiorul unui abis adânc şi întunecat.

Camere de mari proporţii, cu temple, bucăţi de ceramică şi chiar rămăşiţe umane, au fost descoperite de-a lungul acestor peşteri. Unul dintre cele mai renumite schelete a fost găsit într-o peşteră mayaşă, iar locul se numeşte Crystal Maiden.

Acheron, Grecia

Sursa foto:MakeMyTrip

Acheron, prezent în mitologia clasică, este un râu real care curge prin nord-vestul Greciei şi este cunoscut sub numele de Râul Vai. Vechii greci credeau că există mai multe intrări în Hades, dintre care una era la Necromanteion de Ephyra, pe râul Acheron.

În Odiseea lui Homer, Ulise trebuia să călătorească în lumea subterană, localizând punctul unde Acheron se întâlneşte cu Pyriphlegethon. În Infernul lui Dante, râul serveşte ca o sală de aşteptare veşnică. Cei care erau indecişi rămâneau neutri, între bine şi rău, în timpul vieţii lor, erau lăsaţi să se aşeze pe malurile Acheronului.

Sursa: All day

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase