Home » Cultură » Actorul Geoffrey Rush îl va juca pe Albert Einstein într-un serial National Geographic

Actorul Geoffrey Rush îl va juca pe Albert Einstein într-un serial National Geographic

Actorul Geoffrey Rush îl va juca pe Albert Einstein într-un serial National Geographic
Publicat: 17.08.2016
Actorul Geoffrey Rush, câştigător al premiului Oscar, îl va juca pe Albert Einstein într-o serie National Geographic în 10 episoade, bazată pe biografia faimosului om de ştiinţă, relatează BBC.

Serialul va spune povestea savantului ingenios, care nu reuşea să-şi ia doctoratul în ştiinţe sau să fie profesor, dar care a dezvoltat teoria relativităţii. Tânărul Einstein va fi jucat de Johnny Flynn, potrivit Hollywood Reporter.

Potrivit Variety, Ron Howard va regiza primul episod al serialului ce se va numi „Genius”. Scenariul primului episod este inspirat din cartea lui Walter Isaacson, „Einstein: His Life and Universe”. Fiecare episod al seriei va fi despre viaţa personală a lui Eistein, împletită cu realizările sale ştiinţifice.

Geoffrey Roy Rush este un actor australian care a câştigat premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA pentru rolul din „Shine” (1996). De asemenea, actorul a mai câştigat un premiu BAFTA cu rolul din filmul „Discursul regelui” (2010), pentru care a fost nominalizat şi la premiile Oscar şi Globul de Aur. Printre filmele în care a jucat se numără „Piraţii din Caraibe”, „În căutarea lui Nemo”, „Munchen”, „Shakespeare îndrăgostit”, „Marchizul de Sade”, „Elizabeth – Epoca de Aur” şi „Hoţul de cărţi”.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase