Home » Cultură » Kofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii – Galerie Foto

Kofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii – Galerie Foto

Kofun, movilele de pământ sub forma găurii de cheie din Japonia care uimesc privitorii – Galerie Foto
Publicat: 16.10.2016
Priveliştea din Kasai (Japonia) este presărată cu movile de pământ sub forma găurilor de chei. Acestea sunt, de fapt, morminte antice numite kofune.

Kofunele au fost construite de familia imperială şi membrii clasei superioare pentru a servi drept morminte pentru nobilime. Mărimea acestora este diferită, unele având doar câţiva metri, în timp ce altele măsoară sute de metri lungime. Cu cât persoana era mai influentă şi mai puternică, cu atât mormântul era mai mare.  Forma găurii cheii a apărut între secolul al II-lea şi la începutul secolului VII, fiind caracteristică pentru această perioadă din istoria Japoniei. Perioada în care au început să apară aceste tipuri de morminte s-a numit perioada Kofun. 

Galerie foto

vezi galeria
6 foto

Kofunele au avut diferite forme de-a lungul istoriei, de la cercuri la pătrate, dar cea mai comună forma era cea a găurii cheii. Conform directorului Kurahashi al Muzeului Sakal, forma reprezintă simbolul puterii şi al autorităţii  Aceste kofune sunt realizate din două secţiuni, o movilă circulară în care era aşezat sicriul, şi o formă de trapez unde aveau loc ceremoniile şi ritualurile de înmormântare.

În camera pentru înmormântare din interiorul unui kofun  se afla un sicriu din lemn amplasat la baza unui ax care era înconjurat de pereţi confecţionaţi din pietre. 

Printre primele morminte kofun se numără cel construit în zona Makimuku, din partea sud-estică a bazinului Nara, construit în secolul al III-lea d.Hr. 

Kofunul Daisen, localizat la ieşirea din oraşul antic Skai, din Osaka, are o mărime impresionantă.Construit la mijlocul secolului V, mormântul are 35 de metri înălţime şi 486 de metri lungime, fiind de două ori mai mare decât baza piramidei din Giza. 

La sud de kofunul lui Daisen se află un mormând mai mic care aparţine fiului împăratului Nintoku. 

În Japonia, există 161.560 de morminte kofun. Multe au fost distruse de fenomenele naturale şi au rămas doar nişte movile de pământ. 

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase