Prima pagină Cultura

O scriitoare austriacă laureată Nobel a scris o piesă care îl ironizează pe Donald Trump

Redactia Descopera.ro | 03.29.2017 | ● Vizualizări: 279
Credit: Hepta     + zoom
Galerie foto (1)

Scriitoarea austriacă Elfriede Jelinek, care a primit Premiul Nobel pentru literatură în 2004, a scris piesa "On the Royal Road: The Burgher King", în care alegerea lui Donald Trump este comparată cu ascensiunea nazismului.

Piesa "On the Royal Road: The Burgher King" a avut o lectură publică la Universitatea publică din New York (CUNY), în regia lui Stefan Dzeparoski şi va avea premiera la Hamburg, în luna octombrie, relatează Mediafax.
 
"Alegerea lui Donald Trump îmi aminteşte de perioada de ascensiune a nazismului" – a declarat traducătoarea în engleză a piesei, Gitta Honegger, citată de Le Figaro.

Personajul principal a împrumutat trăsăturile lui Piggy, purcica-marionetă din Muppet Show. Oarbă, de această dată, purcica îşi pune întrebări şi caută să afle cine este cu adevărat cel pe care ea îl numeşte "Regele" – Donald Trump.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Provocare bizară: un artist doreşte să stea opt zile în interiorul unui bloc de piatrăRecord pentru un tânăr artist român. Tabloul lui a fost vândut cu 4 milioane de euro - FOTO

Controversatul artist Damien Hirst va construi un oraş întreg în sud-vestul Angliei

Donald Trump, NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii. Efectele NEGATIVE ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA asupra ştiinţei

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI