Home » Cultură » Semnificaţia inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu ştim exact de unde provin

Semnificaţia inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu ştim exact de unde provin

Semnificaţia inedită a 7 simboluri pe care le vedem în fiecare zi, dar despre care nu ştim exact de unde provin
Publicat: 17.06.2017
Bright Side a făcut o analiză a unora dintre semnele pe care le utilizăm cel mai frecvent în viaţa de zi cu zi şi vine să explice unele dintre ele care, deşi sunt recunoscute la nivel internaţional, au o origine sau o semnificaţie neclară pentru mulţi oameni.

În fiecare zi ne lovim de mii de semne şi simboluri, iar pe unele dintre ele le folosim pentru a ne exprima cele mai puternice sentimente, atunci când nu găsim cuvintele potrivite, scrie Gândul. Dar te-ai întrebat vreodată care este originea acestor simboluri şi dacă le folosim, cu adevărat, în maniera potrivită? 

„&”: Acest simbol reprezintă conjuncţia latinească „et”, echivalentul cuvântului „şi”. Această prescurtare a fost inventată în Roma Antică de Tiro, secretarul personal al lui Cicero. Pentru a face mai rapid procesul scrierii, Tiro a inventat un sistem de abreviere care a devenit cunoscut drept „Notele Tironiene”. Câteva secole mai târziu, acest simbol a devenit atât de popular în Europa şi America încât, pentru mult timp, era semnul cu care se încheia alfabetul englez, începând să fie omis doar la începutul secolului XX. În timp, literele E şi T s-au contopit în simbolul pe care îl folosim astăzi. 

Simbolul inimii: În acest caz, lucrurile sunt chiar şi mai simple. În ciuda creedinţelor populare că „dragostea se odihneşte în inimă”, toată lumea ştie că forma adevăratei inimi umane are ceva mai puţin în comun cu reprezentarea ei simbolică. Oricum ar fi, există câteva teorii referitoare la originea acestui simbol. Atunci când lebedele se apropie una de cealaltă în mijlocul lacului, forma gâturilor lor se contopeşte într-o formă similară simbolului inimii. În multe dintre culturile lumii aceste păsări reprezintă iubirea, loialitatea şi devotamentul datorită faptului că perechile de lebede stau împreună pentru toată viaţa.

O altă ipoteză este aceea că simbolul inimii a reprezentat mai întâi forma feminină. Susţinătorii acestei teorii arată că simbolul ilustrează forma pelvisului femeii, iar grecii antici erau cunoscuţi pentru că ataşau o semnificaţie specială acestei părţi anatomice a femeii şi chiar au mers mai departe şi au construit un templu special dedicat zeiţei Afrodita. Acesta era unic pentru că era singurul templu din lume în care oamenii venerau partea dorsală feminină. 

Simbolul Bluetooth: În secolul X înainte de Hristos, Danemarca a fost condusă de Regele Harald Blåtand, o figură istorică faimoasă pentru unificarea triburilor daneze într-un singur regat. Harald era deseori numit „Bluetooth” pentru că era cunoscut drept un iubitor de afine şi avea mereu pe dinţi pete albăstrui. Tehnologia bluetooth a fost concepută pentru unirea mai multor dispozitive într-o singură reţea. Simbolul reprezentând această tehnologie este combinaţia a două grafeme folosite de scandinavi: „Hagall” (sau „Hagalaz”), care este corespondentul latinescului „H”, şi „Bjarkan“ – echivalentul pentru litera „B”. Aceste două iniţiale vin de la numele lui Harald Blåtand. Prima generaţie de dispozitive Bluetooth a fost colorată albastru şi, da, chiar semăna cu un dinte. 
 
Citeşte continuarea în Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase