Home » Cultură » Câte cărţi trebuie să fie într-o casă pentru a avea un copil deştept

Câte cărţi trebuie să fie într-o casă pentru a avea un copil deştept

Câte cărţi trebuie să fie într-o casă pentru a avea un copil deştept
Publicat: 17.06.2017
Este evidentă contribuţia benefică a cărţilor pentru educaţia copilului. Până acum nu s-a ştiut însă amploarea acestei contribuţii. Un studiu masiv realizat de savanţii de la Universitatea din Nevada, care a durat două decenii, scoate la iveală că biblioteca autohtonă este la fel de importantă pentru copil ca nivelul de educaţie al părinţilor.

De asemenea, studiul s-a realizat în 27 de ţări, astfel rezultatul este valabil pentru mai multe culturi şi grupuri sociale. Diferenţa dintre a fi crescut fără cărţi şi a fi crescut cu 500 de cărţi are acelaşi impact ca diferenţa dintre a avea părinţi cu trei ani de educaţie şi a avea părinţi cu 15 ani de educaţie, scrie Curiosity.

Chiar şi dacă copiii sunt crescuţi de părinţi cu puţină educaţie, copilăria într-o casă cu 500 de cărţi duce în medie la 3,2 ani mai mulţi ani de şcoală pentru copil.

500 de cărţi pot părea multe, dar un copil nu are nevoie de atât de multe pentru a-i fi benefice. Chiar şi 20 de cărţi în casă pot avea un impact pozitiv asupra educaţiei copilului.

O critică adusă studiului este că nu cărţile duc la realizări academice mai bune, ci prosperitatea părinţilor care îşi pot permite cărţile. Cercetătorii contrazic această afirmaţie, precizând că acestea „avantajează în special copiii din familiile dezavantajate”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Dacă vrei să-i cumperi o tabletă copilului, gândeşte-te de două ori înainte. Ce cadou îi e mai util

Ce se ascunde între coperţile cărţilor. Artiştii au transformat totul în sculpturi deosebite – VIDEO

Împrumutaţi cărţi de la bibliotecă? Aţi putea aduce în casă un inamic nevăzut, ce se hrăneşte cu sânge

Povestea gunoierului care ”a salvat” peste 25.000 de cărţi şi a deschis o bibliotecă gratuită

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase