Home » Cultură » Misterul din spatele unei celebre picturi ar putea descoperit cu ajutorul tehnologiei

Misterul din spatele unei celebre picturi ar putea descoperit cu ajutorul tehnologiei

Publicat: 18.06.2017
Misterul din spatele unei celebre picturi ar putea descoperit cu ajutorul tehnologiei
Unul dintre cele mai vechi mistere din artă ar putea fi dezvăluit cu ajutorul tehnologiei moderne. „Lady in a Fur Wrap”, o pictură realizată în perioada 1570, a fascinat zeci de generaţii de iubitori ai artei, dar autorul exact nu este cunoscut. Mulţi experţi cred că pictura, evaluată la peste 26 de milioane de dolari, îi aparţine lui El Greco (Dominikos Theotokopulos), dar sunt şi destui specialişti care nu sunt de acord.
E echipă de experţi internaţionali va folosi, în cadrul Universităţii din Glasgow, tehnici bazate pe tehnologia infraroşu şi raze X pentru a analiza schiţele din spatele picturii. Vor fi colectate şi informaţii despre materialele folosite pentru a se vedea cărui pictor îi aparţin tehnicile respective, informează Go4it
 
Rezultatele vor fi comparate cu cele obţinute de la alte cinci picturi ale lui El Greco, dar şi cu alte opere din vremea respectivă, considerată perioada de aur a picturii spaniole.
 
Cei care cred că pictura îi aparţine lui El Greco spun că în ea apare iubita artistului, Jeronima, iar alţii sugerează că este vorba de fiica pictorului.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase