Home » Cultură » Un actor celebru, singurul cu trei premii Oscar, a luat decizia surprinzătoare de a se retrage din activitate

Un actor celebru, singurul cu trei premii Oscar, a luat decizia surprinzătoare de a se retrage din activitate

Publicat: 22.06.2017
Actorul în vârstă de 60 de ani a făcut anunţul că se retrage din activitatea de actor, deşi nu a oferit un motiv pentru decizia sa. Daniel Day-Lewis a spus că „extrem de recunoscător” fanilor săi pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

Într-o declaraţie pentru revista Variety, reprezentatul lui Daniel Day-Lewis, Leslee Dart, a declarat: ”Daniel Day-Lewis nu va mai lucra ca actor. Este extrem de recunoscător tuturor colaboratorilor săi şi publicului său de-a lungul anilor. Este o decizie privată şi atât el cât şi reprezentanţii săi nu vor face alte comentarii pe marginea acestui subiect. ”

Fanii îl vor mai putea vedea pe Daniel pe marile ecrane ultima oară în filmul ‘Phantom Thread’ – plasat în peisajul Londrei anilor 1950 – ce va fi lansat la finele acestui an, scrie Mediafax.

Este vorba de primul lungmetraj după cel din 2012, ‘Lincoln’, care i-a adus lui Lewis cel de-a treilea premiu Oscar pentru cel mai bun actor, celelalte două fiindu-i decernate de la filmul din 1989 ‘My Left Foot’, şi ‘There Will Be Blood’, 2007, fiind singurul actor cu o astfel de realizare.

Filmul ‘Phantom Thread’ este regizat de Paul Thomas Anderson, fiind cea de-a doua colaborare a lui Lewis cu regizorul american după ‘There Will Be Blood’.

‘There Will Be Blood’, o dramă despre ura de familie, religie, petrol, relatează povestea unui explorator de petrol. Anderson a mai regizat ‘Punch-Drunk Love’, ‘Magnolia’, ‘Boogie Nights’ şi ‘Hard Eight’.

Încă nu se cunoaşte ce va face Daniel Day-Lewis după retragerea sa din lumea cinematografiei.

Actorul Daniel Day-Lewis, considerat o legendă a cinematografiei şi care posedă dublă cetăţenie, britanică şi irlandeză, a devenit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic, în cadrul unei ceremonii care a avut loc anul trecut la Palatul Buckingham din Londra.

Actor sobru, exigent şi care nu apare foarte des pe marile ecrane, Daniel Day-Lewis a intrat în istoria cinematografiei, devenind în anul 2013 primul artist din lume care a câştigat de trei ori premiul Oscar la categoria „cel mai bun în rol principal”, graţie unei interpretări excepţionale în filmul „Lincoln”, regizat de Steven Spielberg.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cine este persoana cu cele mai multe premii Oscar? Nu este nici actor şi nici regizor

Un cunoscut actor din ”Game of Thrones” dezvăluie ce se va întâmpla cu un personaj-cheie din serial

Michael Douglas, celebrul actor de la Hollywood, şi-a recunoscut dependenţa de sex: cum arată drumul de la plăcere la boală

Actorul Bill Paxton a încetat din viaţă la 61 de ani. A jucat în Titanic, Alien sau Twister

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase