Home » Cultură » Se lucrează la filmul ”Moromeţii 2”. Când va apărea în cinematografe

Se lucrează la filmul ”Moromeţii 2”. Când va apărea în cinematografe

Publicat: 29.08.2017
Se lucrează la filmul ”Moromeţii 2”. Când va apărea în cinematografe
Filmările la "Moromeţii 2" vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 – Talpa, din judeţul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda.

Partea de producţie va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero, scrie Mediafax.

Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina. Dacă primul film a fost o adaptare destul de fidelă a romanului, continuarea are la bază un scenariu inspirat din „Moromeţii”, vol. 2, „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Marin Preda. Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său, Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej de conflict permanent. „«Moromeţii 2» e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, şi filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular.

E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ʼ50 colectivizării.

E un omagiu adus acestei lumi.” – Stere Gulea Distribuţia reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paştina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac. Filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 9 noiembrie 2018.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase