Home » Cultură » Preţul pentru Cuminţenia Pământului va fi renegociat

Preţul pentru Cuminţenia Pământului va fi renegociat

Preţul pentru Cuminţenia Pământului va fi renegociat
Publicat: 07.09.2017
Premierul Mihai Tudose a declarat marţi seara, la TVR, că miniştrii Finanţelor şi Culturii, Ionuţ Mişa şi Lucian Romaşcanu, vor încerca să renegocieze preţul pentru sculptura ”Cuminţenia Pământului”, apreciind că preţul negociat de guvernul Cioloş este ”enorm”.

”Cred că ar trebui să-i mai întrebaţi şi pe ei (pe membrii Guvernului Cioloş – n.r.) sau cetăţenii care sunt foarte preocupaţi de un sit istoric (Roşia Montană – n.r.) poate îl întreabă şi pe dl. Cioloş cum au plecat nişte negocieri de la patru milioane şi au ajuns la 11 (milioane – n.r.). S-au strâns un milion şi le mai trebuia zece… Dl. ministru de Finanţe împreună cu ministrul Culturii, dl. Romaşcanu, o să încerce o nouă discuţie cu proprietarii celebrei sculpturi, să vedem care e ultimul preţ”, a declarat Mihai Tudose, conform Mediafax.

El a mai spus că nu şi-a stabilit un prag maximal pentru Cuminţenia Pământului. ”În măsura în care lucrurile se vor închide, în regulă… Nu, dăm banii înapoi cetăţenilor şi asta e viaţa”, a mai punctat Tudose.

El a ţinut să precizeze că procedura de returnare a banilor a fost deja decisă. ”Haideţi să epuizăm toate discuţiile cu proprietarii. Totuşi, 11-15 milioane este enorm”, a conchis premierul Mihai Tudose.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase