Home » Cultură » Anunţul făcut de producătorii „House of Cards” după eliminarea lui Kevin Spacey, actorul principal acuzat de hărţuire sexuală

Anunţul făcut de producătorii „House of Cards” după eliminarea lui Kevin Spacey, actorul principal acuzat de hărţuire sexuală

Anunţul făcut de producătorii „House of Cards” după eliminarea lui Kevin Spacey, actorul principal acuzat de hărţuire sexuală
Publicat: 06.12.2017
Filmările pentru serialul de televiziune de succes "House of Cards" vor fi reluate la începutul anului 2018, fără Kevin Spacey, cel de-al şaselea sezon şi ultimul al producţiei TV urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de actriţa Robin Wright.

Iniţial, compania Netflix suspendase producţia celui de-al şaselea şi ultim sezon al serialului „House of Cards”, în care Kevin Spacey joacă rolul preşedintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărţuire sexuală de actorul Anthony Rapp, scrie Mediafax.

În luna octombrie, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp – un actor care a jucat în producţii precum „Star Trek – Discovery” şi „Rent” – l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.

Spacey a scris apoi pe reţeaua online Twitter că a iubit şi femei şi bărbaţi, dar în prezent trăieşte ca un bărbat homosexual.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Rapp, Spacey a scris într-un mesaj pe Twitter: „Îi port un respect şi o admiraţie deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, şi îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toţi aceşti ani”.

O sursă apropiată companiei Netflix a declarat, luni, pentru AFP că sezonul al şaselea al serialului va fi totuşi produs, dar personajul principal va fi Claire Underwood – interpretată de Robin Wright -, care, după ce i-a succedat în funcţia de preşedinte al SUA soţului ei, la sfârşitul sezonului al cincilea, se uită direct în camera de filmat şi spune „Este rândul meu”.

Pentru acest rol, Wright a primit un premiu Globul de Aur şi cinci nominalizări la Primetime Emmy Awards.

Sezonul al şaselea al serialului TV – în care Spacey interpreta un politician corupt devenit preşedinte al SUA – este programat pentru lansare în 2018 şi va avea doar opt episoade în loc de 13 câte au avut celelalte.

Cariera artistică a lui Kevin Spacey, în vârstă de 58 de ani, considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, a fost afectată grav de acuzaţiile de abuz sexual aduse starului la sfârşitul lunii octombrie.

Netflix a anunţat imediat că se delimitează total de actorul Kevin Spacey: „Netflix nu se va mai implica în nicio producţie a «House of Cards» care îl include pe Kevin Spacey. Vom continua să colaborăm cu MRC (Media Rights Capital) în acest interval de timp pentru a evalua calea de urmat în raport cu serialul”.

Foşti angajaţi ai serialului „House of Cards” au spus că Spacey a transformat platourile de filmare într-un mediu „toxic”, acuzându-l de hărţuire. Acuzaţii similare au făcut şi foşti angajaţi ai teatrului The Old Vic din Londra, unde starul a fost director artistic în perioada 2003 – 2015.

Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” şi „Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Robin Wright a revenit în actualitate în ultimii ani graţie rolului principal feminin din serialul „House of Cards”. Actriţa americană s-a născut în 1966 şi şi-a început cariera la vârsta de 14 ani, ca fotomodel. A debutat pe marile ecrane în filmul-cult „File de poveste/ The Princess Bride”, de Rob Reiner, şi de atunci a devenit una dintre cele mai apreciate actriţe, jucând şi în „Robin Hood, prinţul hoţilor/ Robin Hood: Prince of Thieves” (1991), „Pretendenţii/ The Playboys” (1992), „Forrest Gump” (1994), „Răzbunarea/ The Crossing Guard” (1995) şi „Moll Flanders” (1996). Wright a mai jucat în „Vieţile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee”, alături de Julianne Moore, Alan Arkin, Keanu Reeves şi Blake Lively, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2009.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase