Home » Cultură » Va avea loc a doua ediţie a evenimentului „Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu”

Va avea loc a doua ediţie a evenimentului „Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu”

Publicat: 26.02.2018
Va avea loc a doua ediţie a evenimentului „Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu”
A doua ediţie a sesiunii de confesiuni "Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu" va avea loc luni, 5 martie, de la ora 20.00, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, strada Lipscani nr. 84-90.

„De aproape 30 de ani ne aflăm pe drumul de la un regim la altul, dinspre comunism înspre capitalism, sau înspre ce a mai rămas din el. Am trecut cu toţii prin etapele tranziţiei: momentul Revoluţiei din 1989, tulburii ani ʼ90, schimbările percepute după intrarea României în Europa, în anul 2007, prin momente bune şi prin momente de declin ale societăţii, scrie Mediafax.

Ne amintim cu toţii etapele macro, dar ce se întâmplă cu cele micro? Cum am parcurs fiecare dintre noi acest drum şi ce impact a avut el asupra vieţii noastre personale şi asupra familiei din care facem parte?

La cea de a doua ediţie a «Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu» vrem să aflăm care au fost experienţele cele mai puternice de după 1989 ale oamenilor obişnuiţi din România. Am trimis invitaţii către 100 de persoane cu rugămintea de a ne povesti «Cum au supravieţuit tranziţiei (de la comunism la capitalism)?» şi suntem în curs de selectare a celor mai interesante dintre acestea. Vom alege poveştile care aduc un punct de vedere personal, unic şi semnificativ pentru traseul unei persoane, având credinţa că fiecare dintre noi este relevant pentru tabloul mai mare din care facem cu toţii parte.” – Microistoria.ro

Proiectul „Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu” îşi propune să arhiveze poveşti ale oamenilor obişnuiţi, spuse live chiar de ei, şi capabile să-i inspire şi pe alţii. Oameni din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă şi de gen care trăiesc azi în România povestesc live pe scenă o întâmplare din timpul perioadei de tranziţie care le-a marcat viaţa. Fiecare poveste e adevărată şi fiecare voce care o spune este autentică, deci spectacolele se plasează între documentar şi teatru. Rezultă o imagine a României, aşa cum arată ea astăzi, după 100 de ani de existenţă. Poveştile spuse în finala primei etape a proiectului pot fi vizionate online la www.microistoria.ro. După încheierea celei de a doua ediţii, poveştile finaliste vor fi adăugate şi ele în aceeaşi arhivă online.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase