Home » Cultură » Filmul „Singură la nunta mea”, coprodus de Ada Solomon, este în selecţia programului ACID Cannes

Filmul „Singură la nunta mea”, coprodus de Ada Solomon, este în selecţia programului ACID Cannes

Publicat: 18.04.2018
Filmul „Singură la nunta mea”, coprodus de Ada Solomon, este în selecţia programului ACID Cannes
Pelicula "Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage", o coproducţie Belgia/ România, regizată de Marta Bergman, a fost selectată în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes 2018, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc în perioada 9 – 18 mai, iar pelicula va fi proiectată în premieră mondială, scrie Mediafax.

Produsă de compania belgiană Frakas, pelicula filmată în România şi Belgia îi are în rolurile principale pe românca Alina Şerban şi belgianul Tom Vermeir.

„Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage” este lungmetrajul de debut al Martei Bergman, născută la Bucureşti, autoarea unor documentare despre comunitatea romă şi problematica femeii în societatea contemporană. Producţiile sale au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.

„Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage” este povestea Pamelei, o tânără din comunitatea romă, o femeie spontană şi amuzantă. Trăieşte cu copilul ei în vârstă de doi ani şi cu bunica într-o casă dărăpănată, unde împart acelaşi pat. Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. O poveste despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.

Alina Şerban, născută într-o familie de romi din România, joacă rolul Pamelei. Actriţă şi regizoare, studiile ei de artă dramatică au dus-o de la Bucureşti la Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi la Tisch School of the Arts din New York. Angajată în a sprijini comunitatea romă, ea a devenit cunoscută prin one woman show-ul „I Declare at My Own Risk”, fiind atât autoare, cât şi interpretă. Pamela din filmul „Singură la nunta mea” este primul ei rol principal într-un lungmetraj.

Tom Vermeir este actor de teatru şi televiziune şi muzician. În film este cunoscut din producţia „Belgica” (2016), de Félix van Groeningen, prezentată la Festivalul Sundance.

Din distribuţie mai fac parte Rebeca Anghel, Marie Denarnaud, Marian Şamu, Viorica Tudor, Johan Leysen, Karin Tanghe şi Jonas Bloquet.

Scenariul filmului este semnat de Marta Bergman şi Laurent Brandenbourger, în colaborare cu Boris Lojkine şi Katell Quillévéré, script-ul, de Andra Bărbuică, iar decorurile, de Marina Obradovic şi Igor Gabriel. Muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea.

Programul ACID a fost înfiinţat în urmă cu 25 de ani şi reprezintă o secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, care prezintă zece filme pe care asociaţia le susţine după lansare. Selecţia făcută de cineaştii membri ai ACID cuprinde lungmetraje franceze şi străine, de ficţiune şi documentare, alese din sute de producţii înscrise din întreaga lume.

Printre cei care au participat în secţiunea ACID se numără Kaouther Ben Hania („Le Challat de Tunis”), Olivier Babinet („Swagger”), Serge Bozon („L’Amitié”), Alain Gomis („L’Afrance”), Ursula Meier („Des épaules solides”), Yolande Moreau şi Gilles Porte („Quand la mer monte”) şi Justine Triet („La Bataille de Solférino”).

În 2009, în selecţia ACID a fost inclus şi filmul „Cea mai fericită fată din lume”, lungmetrajul de debut semnat de Radu Jude.

„Singură la nunta mea” este o producţie a companiei belgiene Frakas Productions, în asociere cu Hi Film (Ada Solomon) din România, în coproducţie cu Avenue B Productions şi Zélila Films (Caroline Bonmarchand şi Sophie Leclercq), cu susţinerea Rouge International (Julie Gayet şi Nadia Turincev) din Franţa.

Filmul este susţinut de Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles, RTBF (Televiziunea Belgiană), Proximus, Wallimage (Wallonie), Screen.Brussels, Casa Kafka Pictures, Provinci Liège şi Centre National du Cinéma et de l’Image Animée.

„Singură la nunta mea/ Seule a mon mariage” este cea de-a treia colaborare dintre Frakas Productions şi Hi Film Productions, după lungmetrajele „Felicia, înainte de toate” şi „Soldaţii. Poveste din Ferentari”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase