Home » Cultură » Noul film cu Winnie de Pluş a fost interzis în China

Noul film cu Winnie de Pluş a fost interzis în China

Noul film cu Winnie de Pluş a fost interzis în China
Publicat: 07.08.2018
Noul film cu Winnie de Pluş, "Christopher Robin şi Winnie de Pluş/ Christopher Robin", de Marc Forster, a fost interzis în China şi, deşi motivul nu a fost făcut public, se crede că gestul este parte a unei campanii, după ce preşedintele Xi Jinping a fost comparat cu ursuleţul pe reţelele online.

Autorităţile chineze au blocat imaginea ursuleţului pe reţelele de social media încă de anul trecut, când acesta a devenit simbol al disidenţei politice, scrie bbc.com.

Primele comparaţii între preşedintele Chinei şi Winnie de Pluş (Winnie the Pooh) au apărut în 2013, când o fotografie a liderului de la Beijing alături de Barack Obama, pe atunci preşedinte al SUA, a fost publicată pe reţelele de socializare alături de o imagine cu Pooh mergând alături de Tigru, scrie Mediafax.

Apoi, în 2014, o imagine cu Xi şi premierul japonez Shinzo Abe strângându-şi mâinile a fost publicată online alături de una în care apare Winnie alături de măgăruşul Eeyore.

Pe măsură ce imaginile au căpătat popularitate, comisia de cenzură din China a început să blocheze fotografiile, GIF-urile şi menţiunile privindu-l pe Winnie de Pluş din social media.

Compania de analişti politici Global Risk Insights sugerează că imaginea lui Winnie este cenzurată pentru că aceste comparaţii cu liderul chinez sunt văzute de administraţia de la Beijing ca „un serios efort de a submina demnitatea funcţiei de preşedinte şi a lui Xi însuşi”.

Publicaţia The Hollywood Reporter notează, însă, că, în China, un număr limitat de filme străine poate fi distribuit anual – 34 -, iar piaţa chineză ar putea fi interesată de alte pelicule.

Cu Ewan McGregor în rolul principal, filmul spune o poveste de maturitate a copilului din cărţile lui A. A. Milne. Christopher era cu nume şi prenume transpunerea în ficţiune a copilului pe care scriitorul îl avea în realitate. Ca orice adult, problemele lui Christopher sunt raportul dintre serviciu şi familie. Şi stresul îi readuce în viaţă partenerul de poveşti din copilărie, ursuleţul de pluş. Dar ursul are propriile lui probleme, pentru că şi jucăriile îşi pierd prietenii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase