Home » Cultură » Muzeul Luvru din Abu Dhabi amână fără un motiv declarat dezvelirea tabloului „Salvator Mundi”, atribuit lui Da Vinci

Muzeul Luvru din Abu Dhabi amână fără un motiv declarat dezvelirea tabloului „Salvator Mundi”, atribuit lui Da Vinci

Muzeul Luvru din Abu Dhabi amână fără un motiv declarat dezvelirea tabloului „Salvator Mundi”, atribuit lui Da Vinci
Publicat: 05.09.2018
Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat că mult aşteptata dezvelire pentru public a tabloului "Salvator Mundi", atribuit lui Leonardo Da Vinci, se amână, fără ca motivele să fie dezvăluite, arată Khaleej Times din Abu Dhabi.

Prezentarea celui mai scump tablou din lume, „Salvator Mundi” trebuia să aibă loc pe 18 septembrie, dar departamentul pentru turism şi cultură de la Abu Dhabi a anunţat pe twitter că preţioasa operă de artă aflată în posesia muzeului Luvru din capitala Emiratelor Arabe Unite nu este gata să fie expusă, scrie Mediafax.

Lucrarea atribuită lui Leonado Da Vinci ar fi fost realizată în jurul anului 1500. Tabloul renascentist a fost achiziţionat la o licitaţie din New York în noiembrie 2017 pentru 450 de milioane de dolari de unul dintre membri familiei regale saudite care a dorit să rămână anonim. Dezvelirea tabloului la Abu Dhabi este considerată o şansă pentru instituţia artistică din Emirate.

Statul saudit plăteşte francezilor 525 de milioane de dolari pentru a folosi numele Luvru în următoarele trei decenii şi încă 750 de milioane de dolari pentru manageri din Hexagon care să coordoneze expunerea a 300 de lucrări împrumutate de la Paris.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase