Home » Cultură » Opera „Ultimul tren spre Istanbul”, de Ayşe Kulin, a fost lansată la Nemira

Opera „Ultimul tren spre Istanbul”, de Ayşe Kulin, a fost lansată la Nemira

Opera „Ultimul tren spre Istanbul”, de Ayşe Kulin, a fost lansată la Nemira
Publicat: 06.09.2018
Volumul "Ultimul tren spre Istanbul", de Ayşe Kulin, tradus în 23 de limbi şi recompensat cu premiul Roma în Italia şi trofeul pentru cel mai bun roman acordat de comunitatea evreiască din Consiliul European este publicat în română la editura Nemira, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Cartea este descrisă de editori ca o combinaţie fermecătoare de roman de dragoste, roman istoric şi roman de război şi este publicată în colecţia Damen Tango, scrie Mediafax.
 
„Selva, fiica unui conducător otoman, pleacă la Paris să înceapă o nouă viaţă cu Rafael, soţul ei, fiul arătos al unui medic evreu. Numai că Franţa e invadată de nazişti. În timp, cei doi îndrăgostiţi aflaţi în exil descoperă că nimic – nici războiul, nici politica şi nici măcar religia – nu poate desface legăturile de familie. Împreună străbat un continent măcinat de conflicte, suspiciuni şi violenţe. În căutarea libertăţii, riscă tot. De la Ankara la Paris, Cairo şi Berlin, Ultimul tren spre Istanbul este o cuceritoare poveste de dragoste şi o lecţie despre cum să-ţi urmezi propriul drum”, arată editorii.
 
După traducerea poveştii în limba engleză, Historical Novel Review nota: „Ayşe Kulin a scris un roman strălucit folosind metodele romanului istoric. Povestea ei, cuprinzând mai multe fire narative, bogată în personaje, arată o mare abilitate. Te ţine cu sufletul la gură până la sfârşit şi merită o ecranizare”.
 
Ayşe Kulin este una dintre cele mai citite autoare din Turcia de azi. Volumele ei s-au vândut în milioane de exemplare datorită artei sale de a scrie poveşti captivante despre complexitatea vieţii umane. Printre romanele sale, care au fost traduse în multe ţări, se numără „Trandafirul de la Sarajevo”, „Dragostea în exil” şi „Fără ţară”. Autoarea locuieşte la Istanbul împreună cu familia şi are o bună experienţă şi în domeniul cinematografiei, semnând numeroase scenarii de film şi emisiuni de televiziune.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase