Home » Cultură » O carte în versuri se află pentru prima dată pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Man Booker Prize

O carte în versuri se află pentru prima dată pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Man Booker Prize

O carte în versuri se află pentru prima dată pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Man Booker Prize
Publicat: 21.09.2018
Volumul "The Long Take", de poetul Robin Robertson, este prima carte în versuri care a fost inclusă pe lista scurtă a nominalizărilor la premiul Man Booker, care va fi decernat anul acesta pe 16 octombrie, potrivit organizatorilor.

Lista scurtă a volumelor nominalizate la premiul Man Booker pe 2018 a fost anunţată joi, într-o conferinţă care a avut loc la Londra.

Pe lângă Robin Robertson, pe listă apar doi autori americani, Rachel Kushner, cu „The Mars Room”, şi Richard Powers, cu „The Overstory”, fapt care ar putea stârni noi controverse privind eligibilitatea scriitorilor din SUA, după o modificare în regulamentul acestei distincţii, în 2014, scrie Mediafax.

Anul trecut, Man Booker Prize a revenit unui american, George Saunders, pentru „Lincoln in the Bardo”, iar, în 2016, câştigător a fost tot un autor din SUA, Paul Beatty, cu volumul „The Sellout”.

Lista de anul acesta mai include autorii Anna Burns, cu „Milkman”, Esi Edugyan, cu „Washington Black”, şi Daisy Johnson, cu „Everything Under”.

Premiul Man Booker, în valoare de 50.000 de lire sterline, este acordat anual din 1969, fiind dedicat scriitorilor de orice naţionalitate care scriu în limba engleză şi publică în Marea Britanie sau Irlanda. Înainte de 2014, premiul era rezervat doar autorilor din Marea Britanie, Irlanda, Zimbabwe şi ţările Commonwealth.

Anul acesta, în primăvară, o societate literară din care fac parte, printre alţii, canadianca Margaret Atwood şi britanicii Ian McEwan şi Zadie Smith, a cerut renunţarea la regula impusă în 2014.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără autori celebri, precum Salman Rushdie, Kazuo Ishiguro, Margaret Atwood, Ben Okri, Hilary Mantel şi Thomas Keneally.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase