Home » Cultură » Primul volum „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova” a fost publicat la Litera

Primul volum „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova” a fost publicat la Litera

Primul volum „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova” a fost publicat la Litera
Publicat: 18.10.2018
Primul volum din "Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova" a apărut marţi la chioşcurile de vânzare a presei, anunţă editura Litera, care va publica zece volume din lucrarea lansată în an centenar.
Următoarele volume vor apărea săptămânal, până în luna decembrie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
 
„Al doilea volum, lansat în 23 octombrie, va aduce cititorilor un cadou special: harta României Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat în an centenar. Realizată în urma unei documentări care se întinde pe parcursul unui deceniu, «Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova» este una dintre cele mai cuprinzătoare şi mai amănunţite lucrări despre istoria românilor. Coordonatorii acestui proiect cultural sunt Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, şi Ioan Bolovan, profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj. Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputaţi profesori universitari din Cluj şi Iaşi, cercetători ştiinţifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iaşi şi Bucureşti. În cele 700 de pagini ilustrate color, colecţia «Marea Istorie Ilustrată a României şi a Republicii Moldova» poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918”, notează editorii.
 
„România este astăzi membră a Uniunii Europene, exprimă şi apără tradiţia istorică a bătrânului continent, veghează asupra prezentului şi pregăteşte viitorul generaţiilor tinere. Românii nu sunt azi o naţiune de succes, cu o prosperitate model şi cu încredere nelimitată în propriile instituţii şi în cele europene. Dar aceşti români, ai căror strămoşi au făurit România, se simt capabili să contribuie la coagularea continentului, la reducerea şi eliminarea faliilor, la instaurarea climatului de dialog”, declară Ioan-Aurel Pop, preşedinte al Academiei Române.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase