Home » Cultură » Picturi scoase la licitaţie pentru un spital nou, la Alba Iulia

Picturi scoase la licitaţie pentru un spital nou, la Alba Iulia

Picturi scoase la licitaţie pentru un spital nou, la Alba Iulia
Publicat: 09.11.2018
Peste 100 de artişti vor realiza picturi tematice, la Alba Iulia, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii. Acestea vor fi expuse în mai multe locaţii şi vor fi scoase la licitaţie, banii strânşi urmând să fie donaţi pentru construirea unui mare spital pentru copii cu dizabilităţi.

Liviu Stanciu, manager comunicare proiect pilot Alba Iulia Smart City, care se ocupă de acest proiect, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că cei 100 de artişti din ţară şi Republica Moldova au ajuns la Alba Iulia, scrie Mediafax.

”Artiştii noştri vor picta, vor avea două mari teme în lucrările lor: Primul Război Mondial şi 1 Decembrie 1918 – momentul Unirii. Vrem să facem din artFEST 100 un festival de tradiţie (…) Vrem să facem un festival pentru scoaterea în lumină a lucrurilor frumoase pe care Alba Iulia le poate pune în valoare şi în alt fel, în cazul nostru prin artă”, a spus Liviu Stanciu.

În urmă cu 100 de ani, delegaţii veniţi la Alba Iulia au decis Unirea Transilvaniei cu România.

Între 8 şi 11 noiembrie se vor desfăşura activităţi artistice interactive, deschise gratuit atât pentru artişti, cât şi pentru albaiulieni şi turişti, iar în perioada 12 noiembrie – 5 decembrie toate lucrările realizate vor face obiectul unei expoziţii deschise în diverse locuri din Alba Iulia. Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel într-o autentică galerie de artă în aer liber, populată de artişti plastici şi muzicieni care vor transforma o toamnă cu multă lumină şi căldură într-un adevărat festin de culoare şi voie bună, au transmis organizatorii festivalului.

Artiştii vor putea fi văzuţi lucrând live în spaţiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetăţii, care vor fi accesibile publicului. Tot în cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictură dedicate copiilor şi coordonate de persoane specializate.

Lucrările rezultate în urma atelierelor de pictură vor fi expuse în cadrul unei expoziţii care va putea fi vizitată în intervalul 12 noiembrie – 5 decembrie.

Festivalul va găzdui şi o gală caritabilă, în 11 noiembrie, în care lucrările vor fi licitate, iar sumele oferite vor fi donate ONG-ului Maria Beatrice, care construieşte cel mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilităţi din România.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase