Home » Cultură » Autobiografia „Păcatul originar” a lui Anthony Quinn va apărea la editura Nemira

Autobiografia „Păcatul originar” a lui Anthony Quinn va apărea la editura Nemira

Autobiografia „Păcatul originar” a lui Anthony Quinn va apărea la editura Nemira
Publicat: 24.11.2018
Autobiografia lui Anthony Quinn, "Păcatul originar", relatarea personală şi pasionantă a vieţii neuitatului actor din spatele lui Zorba Grecul, va apărea la editura Nemira, în colecţia Yorick de arte ale spectacolului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Volumul prezintă povestea unui bărbat care acceptă cu greutate dragostea necondiţionată – şi acesta este păcatul originar – şi care rămâne marcat de pierderea fiului său la o vârstă fragedă, scrie Mediafax.
 
Actorul îşi analizează trecutul şi îşi dezvăluie sentimentele întunecate în faţa psihanalistului său, toate în încercarea de a accepta dragostea şi de a se împăca cu moartea lui Cristopher la doi ani.
 
De la perioada copilăriei sărace la relaţia caldă cu mama şi tatăl lui, Quinn dezvăluie ce l-a făcut să devină bărbatul care a cucerit milioane de inimi. Anecdotele lui despre munca la Hollywood sunt captivante şi surprind faţa umană a celebrităţilor cu care ajunge prieten: Katharine Hepburn, Rita Hayworth, Carole Lombard, Frank Lloyd Wright, John Barrymore, Gary Cooper, Cecil B. de Mille.
 
„Cunoscând felul în care funcţionează mintea mea, îţi imaginezi toate imaginile şi întrebările care au început să-mi umble prin creier, toate argumentele pro şi contra. După toate «cercetările» noastre, sunt sigur că ai devenit conştient de zonele unde eşuez eu în arena iubirii. Să dăruieşti iubire şi să accepţi iubire necondiţionat – iată cel mai înalt scop pentru mine. Să fii incapabil să iubeşti necondiţionat – acesta e pentru mine păcatul originar, cel care le generează pe toate celelalte. Oricum, am răspuns da, pentru că, dacă renunţ la speranţa de a găsi iubirea, viaţa o să mi se pară de netrăit. Tot ce aş afirma, tot ce aş propovădui, ar fi atunci o minciună”.
 
Anthony Quinn (1915 – 2001) a fost unul dintre actorii de film marcanţi ai secolului al XX-lea şi cel mai important actor latino-american care a făcut carieră la Hollywood. De origine mexicană, s-a mutat în SUA împreună cu părinţii şi, în anii 1930, a devenit interesat de actorie, primul său rol în fiind în „Parole” din 1936, după care a urmat „The Milky Way”, în regia lui Harold Lloyd. Avea să joace apoi o mulţime de roluri, alături de creatori consacraţi, devenind un adevărat star în special după realizarea filmului „Viva Zapata!”, în regia lui Elia Kazan, creaţie pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar. Un an mai târziu, iubitorii de film îl vedeau în „La Strada”, celebrul film al lui Federico Fellini. Printre celelalte creaţii semnificative de care este legat numele său se numără „Lawrence of Arabia”, „Lost of Life”, „Lion of the Desert”. Destinul îi va aduce, în decursul deceniilor, multe premii şi distincţii. În 1964, când a interpretat rolul Zorba Grecul din filmul omonim al lui Michael Cacoyannis, partitură cu care avea să rămână asociat pentru totdeauna, a primit încă o nominalizare la Oscar. Pe Walk of Fame de la Hollywood şi-a primit, aşa cum se cuvenea, o stea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase