Home » Cultură » Top întocmit de New York Times: cele mai bune cărţi ale anului 2018

Top întocmit de New York Times: cele mai bune cărţi ale anului 2018

Top întocmit de New York Times: cele mai bune cărţi ale anului 2018
Publicat: 03.12.2018
Editorii publicaţiei americane The New York Times Book Review au dat publicităţii selecţia lor pentru cele mai bune 10 cărţi de ficţiune şi non-ficţiune din anul 2018.

„Asymmetry”, de Lisa Halliday, este un roman de debut, al câştigătoarei premiului Whiting din 2017. Scriitoarea americană stabilită la Milano, în Italia, pune două poveşti faţă în faţă. Pe de o parte este „Folly”, o poveste de dragoste între o editoare de carte şi scriitoare în curs de afirmare şi un romancier în vârstă care seamănă destul de bine cu Philip Roth. A doua poveste, intitulată „Madness”, urmăreşte experienţele unui economist american de origine irakiană arestat pe aeroportul Heathrow din Londra. Editorii publicaţiei americane descriu volumul drept un roman cu cheie (în care se pot recunoaşte persoane reale de astăzi) şi o lucrare care îşi propune să depăşească limitele obişnuite ale ficţiunii.

Romanul „The Great Believers”, de Rebecca Makkai, se petrece la Chicago, în timpul izbucnirii infecţiilor cu HIV de la mijlocul anilor ´80, şi la Paris, în momentul atentatelor teroriste din 2015.

Romanul franţuzoaicei Leila Slimani din 2016, premiat cu Goncourt, „Chanson douce” a făcut senzaţie şi în ediţiile publicate în lumea anglofonă. Publicat cu titlurile „Lullaby” în Marea Britanie şi „The Perfect Nanny” în Statele Unite, acesta este o poveste despre relaţia dintre o mamă şi o doică respectată care a ucis cei doi copii pe care îi îngrijea, care ţine cu sufletul la gură cititorul.

Un roman de debut este şi „There There”, de Tommy Orange, iar editorii de la NY Times au apreciat meditaţia orientată spre noţiuni ca identitatea şi oportunităţile ratate, spre interpretarea miturilor din perspectiva timpului şi a sărăciei în mediul urban.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase