Home » Cultură » „The Favourite”, cel mai nominalizat lungmetraj la evenimentul Critics’ Choice Awards 2019

„The Favourite”, cel mai nominalizat lungmetraj la evenimentul Critics’ Choice Awards 2019

„The Favourite”, cel mai nominalizat lungmetraj la evenimentul Critics’ Choice Awards 2019
Publicat: 12.12.2018
Filmul "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, are 14 selecţii, fiind primul în topul nominalizărilor la Critics' Choice Awards 2019, în mai multe categorii precum "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună distribuţie", conform variety.com.

De asemenea, actorii principali ai filmului, Olivia Colman, Emma Stone şi Rachel Weisz, au fost nominalizaţi în categoriile dedicate interpretării, iar Deborah Davis şi Tony McNamara au primit o nominalizare în categoria „cel mai bun scenariu”, scrie Mediafax.

În clasamentul nominalizărilor urmează „Black Panther”, de Ryan Coogler, cu 12, la premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună distribuţie, cel mai bun scenariu adaptat (Ryan Coogler şi Joe Robert Cole) şi cel mai bun actor în rol secundar, Michael B. Jordan.

Urmează „First Man” cu zece nominalizări, în timp ce „Mary Poppins Returns”, „A Star Is Born” şi „Vice” a primit nouă, „Roma”, opt, „Green Book”, şapte.

Toate filmele menţionate concurează pentru premiul criticilor pentru cel mai bun lungmetraj, alături de „BlacKkKlansman” şi „If Beale Street Could Talk”.

În afară de „The Favourite” şi „Black Panther”, au mai fost nominalizate la premiul pentru cea mai bună distribuţie „Crazy Rich Asians”, „Vice” şi „Widows”.

Astfel, unii nominalizaţi ar putea fi premiaţi cu mai multe trofee. Alfonso Cuaron a fost nominalizat, pentru munca la „Roma”, la premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine şi cel mai bun montaj.

În plus, Bradley Cooper a fost nominalizat pentru regia filmului „A Star Is Born”, pentru cel mai bun scenariu adaptat, dar şi în categoria dedicată rolurilor principale masculine.

În categoriile pentru televiziuni, HBO şi Netflix au primit câte 20 de nominalizări, urmate de FX, cu 16, Amazon, cu 12 şi NBC, cu 11.

Producţiile FX „The Americans” şi „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” şi Showtime „Escape at Dannemora” au primit câte cinci nominalizări.

„The Americans” este nominalizat pentru premiul la cel mai bun serial-dramă, alături de „Better Call Saul”, „The Good Fight”, „Homecoming”, „Killing Eve”, „My Brilliant Friend”, „Pose”, „Succession”, în timp ce premiul pentru cel mai bun serial de comedie este disputat de „Atlanta”, „Barry”, „The Good Place”, „The Kominsky Method”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „The Middle”, „One Day at a Time”, „Schitt’s Creek”.

Lista completă a nominalizărilor se găseşte aici

Cea de-a 24-a ediţie a galei premiilor decernate de The Broadcast Film Critics Association şi de The Broadcast Television Journalists Association va avea loc pe 13 ianuarie 2019.

Statistic vorbind, premiile acestea sunt considerate indicatorii cu cel mai mare nivel de acurateţe în ceea ce priveşte nominalizările la premiile Oscar, care, anul viitor, vor fi anunţate pe 22 ianuarie.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase