Prima pagină Cultura

Kirk Douglas a împlinit 102 ani, devenind cel mai longeviv actor

Ana Obretin 12.11.2018 | ● Vizualizări: 909

Actorul american Kirk Douglas, printre cei mai populari şi influenţi artişti din cinematografie în anii '50 - '60, a împlinit recent 102 ani, stabilind astfel un nou record de longevitate pentru un actor, arată telestar.fr.

Anterior, actorul Bob Hope deţinea recordul de longevitate, dar a murit în 2003, la circa două luni după ce împlinise un secol, potrivit Mediafax.
 
În categoria actriţelor, Luise Rainer, artistă care a fost premiată de două ori cu Oscar, a trăit 104 ani, până în decembrie 2014, iar rolul feminin principal al filmului "Pe aripile vântului", Olivia de Havilland este încă trăieşte, având 102 ani.
 
Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916 în localitatea Amsterdam din statul american New York. A jucat în primul său film în 1946 - un noir clasic intitulat "Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers".
 
A apărut în filme precum "Gunfight at the O.K. Coral", "Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave" şi "Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow".
 
În toată cariera sa, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile dinn filmele "Van Gogh/ Lust for Life", "Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful" şi "Champion", dar nu a câştigat niciodată.
 
Totuşi, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, înmânat de Steven Spielberg în 1996.
  

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI